S polovičnim izkupičkom iz Kostanjevice na Krki

  Žal so Kamničani na Dolenjsko odšli brez nekaterih igralcev prve ekipe, tako da so tekmo s Kranjčani začeli Urban Blažević, Nik Štebe, Marko Medved, Ambrož Poljanšek, Gaj Prah, Aljoša Škorjanc in na liberu Nik Drnovšek. Uvod niz za kamniško ekipo ni bil ravno obetaven, saj so Kranjčani povedli s 13:5, toda po dveh polminutnih odmorih je Kamničanom le stekel sprejem, s tem pa posledično tudi napad in na 16. točki je že sledilo izenačenje. V nadaljevanju niza so Kamničani nadaljevali z boljšo igro in niz zanesljivo dobili. Tudi drugi niz je imel podoben potek. Tokrat je Triglav povedel z 11:3, vendar se kamniški odbojkarji niso predali in predvsem po zaslugi razpoloženega Škorjanca v napadu in servisi Štebeta nasprotnika ulovili na 14. točki. Do 17. točke sta bili ekipi nato izenačeni, končnica pa je spet pripadla kamniški ekipi, ki je po treh letih prvič zaigrala v A ligi in se veselila prve zmage.

  Manj uspeha so kamniški odbojkarji imeli v dvoboju z domačini, ki so Triglav Kranj premagali z 2:0 (18, 18). Kostanjevčani imajo na vseh položajih odlične igralce, predvsem to velja za njihovega organizatorja igre, ki je imel tudi največ zaslug, da so Kamničani na tej tekmi ostali praznih rok. Gostje so imeli preveč težav na sprejemu, tako da so domačini v prvem nizu dosegli kar deset asov oziroma winnerjev, to pa je tudi odločilo uvodni niz. Svoje sta dodala tudi sodnika, ki sta z nekaterimi odločitvami razburila gostujoče igralce, ki jim je nato padla zbranost in motivacija. Toda v drugem je bil gostujoči sprejem precej boljši, do izida 12:12 so bili izenačeni z domačo ekipo, v nadaljevanju pa je spet odločil boljši servis odbojkarjev iz Kostanjevice na Krki.

  Po dolgem času smo v A ligi spet zabeležili zmago in to je zagotovo spodbuda na nadaljevanje državnega prvenstva. Na tekmi z domačini so se fantje lahko prepričali, kaj se da narediti z dobrim servisom in sprejemom, tako da bomo tema elementoma igre na treningih posvetili še več pozornosti. Upam, da bomo to popravili že do prihodnjega turnirja, ki bo spet v Kostanjevici na Krki, je po prvem turnirju v A ligi – zahodna skupina, dejal Jure Sitar, trener kadetov Calcit Volleyja.

  https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

   

   

  Komentarji