Rozman in Hribar na čelu mladinskih reprezentanc

  Strokovni svet Odbojkarske zveze Slovenije je za selektorja ženske reprezentance predlagal Gregorja Rozmana, ki bo na tem mestu zamenjal Jožeta Časarja, Petra Možiča pa bo na selektorskem stolčku nasledil Aleš Hribar. Selektorja je skladno s Statutom OZS potrdilo tudi predsedstvo OZS.

  Mladinsko reprezentanco, ki je na letošnjem evropskem prvenstvu osvojila 5. mesto, na svetovnem prvenstvu pa je bila 15., bo Rozman prvič vodil na srednjeevropskem prvenstvu, decembra v Mariboru: Ko se na Odbojkarski zvezi Slovenije niso odločili podaljšati sodelovanja z dotedanjim selektorjem Jožetom Časarjem, sem se odločil, da kandidiram za mesto selektorja. Tej odločitvi je botrovala predvsem želja Alessandra Chiappinija, ki sem mu v letošnji sezoni pomagal v članski reprezentanci, da mu pomagam vzpostaviti sistem, preko katerega bi imel dober pregled nad vsemi perspektivnimi slovenskimi igralkami v mlajših kategorijah. S strokovnim svetom OZS smo nato našli skupni jezik. Je pa ta naloga precej nehvaležna, saj je dosedanji selektor zelo dobro opravil delo, predvsem na evropskem prvenstvu. Začrtano delo želim nadaljevati in ga še nadgraditi, je dejal Rozman.

  Novi selektor bo izbrano vrsto prvič zbral decembra, za turnir MEVZA, aprila pa mladinke čakajo še kvalifikacije za septembrsko evropsko prvenstvo v Albaniji. Časa za priprave na srednjeevropsko prvenstvo v Mariboru ne bo veliko. Na voljo bomo imeli dan ali dva treningov, turnir pa bo moj prvi stik z mlado reprezentanco. Na prvi zbor imam namen povabiti igralke, ki so v preteklih akcijah tvorile jedro ekipe in jim dodati še nekaj igralk, ki jih želim videti in oceniti, ali so sposobne nositi breme reprezentance v letu 2018, ko nas čaka najpomembnejše tekmovanje, evropsko prvenstvo. Prvi in osnovni cilj je, da se na prvenstvo uvrstimo. To ne bo lahko, saj nas v kvalifikacijah v Rusiji čaka dokaj težka skupina, neposredno na evropsko prvenstvo pa iz drugega kroga kvalifikacij vodi le eno mesto, je načrte za svoj mandat orisal Rozman.

  Na klop moške mladinske reprezentance bo namesto Petra Možiča, ki se je vodenju izbrane vrste odpovedal, sedel Aleš Hribar: Najprej bi se rad zahvalil strokovnemu svetu in OZS, da so mi izkazali podporo in me izbrali za selektorja. Za to mesto sem kandidiral, ker menim, da sem si v zadnjih osmih letih, kot pomočnik selektorja Sama Miklavca v mlajših kategorijah nabral dovolj izkušenj in ker me je delo glavnega trenerja zanimalo, je uvodoma dejal Hribar, ki se bo najprej posvetil sestavljanju strokovnega štaba, decembra pa bo na pripravah prvič zbral tudi svoje varovance.

  Fante, ki so doslej sestavljali reprezentanco, večinoma dobro poznam in vem, na kakšni ravni so sposobni igrati. Ekipi si želim dodati še nekaj novih obrazov, seveda pa časa za kakšne večje spremembe ne bo, saj zaradi natrpanega urnika tekmovanj veliko časa za priprave ne bo. Zbrali se bomo nekaj dni pred začetkom srednjeevropskega prvenstva, se skušali v tem času čim bolje spoznati, predvsem pa oceniti stanje v reprezentanci. O ciljih v tem trenutku še ne bi želel govoriti, se pa zavedamo, da bomo igrali v težki kvalifikacijski skupini, v kateri je prvi favorit Francija, medtem ko smo Latviji in Črni Gori zagotovo lahko konkurenčni. Želim si delati korak za korakom, od prvega treninga, do prve tekme, je še dodal Hribar.

  To so zapisali na Odbojkarski zvezi Slovenije.

   

  Komentarji