Zanesljivo v četrtfinale pokala Slovenije

  Varovanci Gašperja Ribiča so tekmo v Framu, ki je minulo soboto v 2. DOL za moške v Stranjah premagal Calcit Volley II, vzeli resno, brez podcenjevanja. Tudi začetna postava z Radoslavom Gilom, Maxsonom Pereiro, Juretom Okrogličem, Andrejem Štembergar Zupanom, Žanom Novljanom, Sašem Štalekarjem in Klemnom Hribarjem na mestu prostega igralca je govorila o tem, da Kamničani ničesar ne mislijo prepustiti naključju. Razlika v kakovosti se je pokazala že v uvodnem nizu, v drugem so domačini še nudili dostojen odpor, v tretjem, v katerem je priložnost za igro dobil tudi Jure Lakner, ki je že v prvih dveh nizih hodil na servise, pa je bilo vse v znamenju kamniške ekipe. Zanjo je nekaj iger v tretjem nizu odigral tudi Luka Lazar.

  Kamničani, ki so se tako že uvrstili v četrtfinale Pokala Slovenije, bodo na svojega nasprotnika morali počakati še teden dni, najverjetneje pa bo to kanalski Salonit, ki je v današnji prvi tekmi s 3:0 (23, 15, 17) premagal GEN-I Volley. Povratna tekma bo prihodnjo sredo v Novi Gorici.

  Žal oslabljena druga kamniška moška ekipa, za katero je zaigral tudi Karlo Reisner, sicer statistik prve ekipe Calcit Volleyja, je v prvem nizu nudila dostojen odpor gostom iz Hoč, na prvi tehnični odmor je še odšla z dvema točkama prednosti, v nadaljevanju pa so bili gostje precej boljši nasprotnik. Hočani bodo v četrtfinalu pokalnega tekmovanja igrali z boljšim iz dvoboja SIP Šempeter – Krka. Na torkovi tekmi so s 3:1 slavili Šempetrčani, povratna tekma pa bo prihodnjo sredo v Novem mestu.

  Prvi niz smo igrali zelo dobro in se dostojno upirali prvoligaški ekipi, potem pa smo iz niza v niz naredili preveč lastnih napak. Vseeno sem z izjemo zadnjega niza zadovoljen z našo igro, predvsem pa sem vesel, da so fantje, ki so z redkimi izjemami skorajda vsi še mladinci, dobili prepotrebne izkušnje v igri proti višjemu bloku in močnejšemu servisu. Mislim, da smo se od pokalnega tekmovanja dostojno poslovili, je po tekmi dejal Aleš Hribar, trener druge ekipe Calcit Volleyja.

  Točke za Calcit Volley II so dosegli: Jernej Smrekar 2, Teo Podobnik 8, Miha Grahek 2, Bor Rotar Jese 4, Rok Forštnarič 2, Karlo Reisner 7 in Tine Makovec. V ekipi sta bila še prosti igralec Kristjan Krt in Jure Krasovic.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji