Po hudem boju do točke

  Calcit Volley – Formula Formis  2:3 (-20, 19, -21, 26, -9)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Valentar (Prevalje), Skudnik (Mežica).

  Calcit Volley: Grudina 13, Peterson 1, Mihevc 6, Blažič 6, Igličar 23, Mihalinec 21, Zaplotnik 2, Pogačar 3, Zatkovič, Janežič – libero, Jerala, Mijoč 10 , Pahor 1– libero. Trener: Gregor Rozman.

  Formula Formis: Pehnec 3, Sešel – libero, Ertl, Vrbanc 17, Tupikina 10, Bavdaž 8, Pajnik – libero, Bukovec, Zdovc, Kotnik 12, Pravdič, Eržen 21, Štern. Trener: Matevž Kamnik.

  Zaradi turnirja v srednjeevropski ligi, ko bodo odbojkarice Calcit Volleyja 21 in 22. novembra igrale v Olomoucu na Češkem, so tekmo osmega kroga domačega prvenstva igrale že danes. V dozdajšnjih petih krogih so kamniške odbojkarice igrale z ekipami z dna prvenstvene lestvice, obračun z Rogožankami, ki so do zdaj izgubile le z Nova KBM Branikom, pa je bil zanje prvi z ekipo, ki se spogleduje z vrhom prvenstvene lestvice. 

  Da varovanke Matevža Kamnika v letošnji sezoni resnično lahko razmišljajo o najvišjih mestih v državnem prvenstvu, so potrdile že na začetku uvodnega niza, ko so izkoristile nekoliko slabši sprejem domače ekipe, saj so povedle s 5:1, na prvi tehnični odmor pa so odšle z dvema točkama prednosti. S težavami na sprejemu so se v domači ekipi soočale do drugega tehničnega odmora. Z dvema asoma Nine Kotnik so gostje domačinkam pobegnile za šest točk (12:6), razpoložena Darja Eržen pa je Formulo Formis na drugi tehnični odmor popeljala s prednostjo sedmih točk. Visoke prednosti gostje niso zapravile, niz je končala Erženova.

  Tudi drugi niz se ni začel po željah domače ekipe, ki ji servis ni stekel, še naprej pa so imele težave na sprejemu. Rogožanke so vodile že s 7:2, na servis Katje Mihalinec pa so Kamničanke le dosegle tri zaporedne točke in se vrnile v igro. Na enajsti točki je Mihalinčeva poskrbela za izenačenje, po napaki Erženove pa so prvič na tekmi povedle (15:14). S točko prednosti so odšle na drugi tehnični odmor. Po novih dveh točkah Mihalinčeve in napaki Kotnikove je bilo že 21:17 za domačo ekipo, Ko je s svojim četrtim zaporednim servisom Helena Mijoč dosegla še as, je bil niz praktično odločen, kajti prednosti petih točk (22:17) Kamničanke niso zapravile. Zadnjo točko v drugem nizu je z blokom dosegla Eva Pogačar.

  Na servis Ane Pehnec so gostje tretji niz začele z vodstvom 3:0, vodstvo pa so, čeprav so domačinke izid na tretji točki izenačile, ohranile do prvega tehničnega odmora. Ko je Hana Tupikina dosegla nov as za Formis, je pri zaostanku petih točk (7:12) domači trener Gregor Rozman vzel polminutni odmor, vendar je bila beloruska odbojkarica nato uspešna še v napadu. Razlika petih točk je bila tudi ob drugem tehničnem odmoru, toda po asu Mihalinčeve sta bili ekipi na 17. točki po daljšem času spet izenačeni. Vendar je bilo to zadnje izenačenje v tretjem nizu, kajti po nekaj lastnih napakah Kamničank so gostje povedle s 23:18, točko za 2:1 v nizih pa je za Formis z blokom dosegla Tupikina.

  Kamničanke so na začetku četrtega niza popravile svoj sprejem, bolj učinkovite so bile tudi v napadu, v obeh ekipah pa sta še naprej blesteli prosti igralki Maja Pahor v dresu Calcit Volleyja in Lina Pajnik na drugi strani mreže. Domača ekipa je na prvi tehnični odmor odšla s prednostjo dveh točk, takšna pa je bila razlika tudi ob drugem tehničnem odmoru. Do konca niza sta se ekipi menjavali v vodstvu, bolj zbrane pa so bile domače odbojkarice, ki so z blokom Igličarjeve in Grudine izkoristile četrto zaključno žogo za izenačenje na 2:2 v nizih.

  V tie breaku so z asom Ane Pehnec Rogožanke domačinkam pobegnile na 4:1, ob menjavi strani pa po točki Kotnikove povedle z 8:4. Prednost štirih točk je bila zanje dovolj, da so kot prve v letošnji sezoni v domačem prvenstvu na kolena spravile odbojkarice Calcit Volleyja. Zanjo točko je dosegla najbolj učinkovita igralka Formule Formisa Darja Eržen.

  Izjavi po tekmi:

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: Predvsem je šlo za tekmo servisa in sprejema, kjer smo bili danes slabši nasprotnik. Navkljub porazu moram čestitati dekletom za njihov boj, dale so vse od sebe. Verjamem, da so želele zmagati, ampak je žal prišlo do tega, da smo v teh dveh elementih igre danes slabši in gostje so zasluženo zmagale.

  Matevž Kamnik, trener Formule Formisa: V ženski odbojki je zelo pomemben boj servisa in sprejema in kot je na drugi strani že povedal Gregor Rozman, se tudi sam strinjam, da smo bili v teh dveh elementih danes boljši mi. Želel pa bi pohvaliti svoje igralke, ki so pokazale pravi značaj, ko je bilo najtežje. Morda bi lahko do zmage prišli že po štirih nizih, vendar čestitam svojim igralkam, da so v petem nizu spet prikazale odlično igro.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

   

  Komentarji