Redni del prvenstva končali na petem mestu

    Na zadnjem turnirju rednega dela prvenstva v prvi ligi so mladinci Calcit Volleyja na turnirju na Ravnah po porazu z Merkur Mariborom z 0:2 (-14, -24) v drugi tekmi premagali Panvito Pomgrad z 2:1 (-20, 18, 13). Na zaključni turnir, ki bo 7. in 8. maja, so se uvrstili kot petouvrščena ekipa.

    Kamniški mladinci so se že pred zadnjim turnirjem rednega dela prvenstva uvrstili med šest najboljših, s tem pa tudi na zaključni turnir. Vprašanje je bilo le še, ali bodo redni del prvenstva končali na četrtem, petem ali šestem mestu.

    Že po prvi tekmi z Mariborčani je bilo jasno, da četrto mesto zanje ne bo več dosegljivo. Tekmo z ekipo, ki je redni del prvenstva končala na drugem mestu, so Kamničani začeli v postavi Nik Drnovšek, Nik Mujanović, Gregor Frece, Miha Okorn, Jure Burkeljca, Noel Hostnik in Enej Sladič na mestu libera. V prvem nizu so Mariborčani pobegnili takoj na začetku, ob preslabem sprejemu in napakah v napadu pa jih Kamničani do konca niza niso več ulovili. Zato pa je bil popolnoma drugačen drugi niz, ki se je odločal šele v končnici. Pripadla je mariborski ekipi, v kateri je bil v napadu nezaustavljiv Rok Bračko.

    Čeprav četrto mesto ni bilo več dosegljivo, so varovanci Andreja Flajsa v tekmo s Sobočani, ki so redni del prvenstva končali prav na četrtem mestu, v tekmo vstopili odločeni, da jih premagajo. Toda v prvem nizu so bili boljši soboški mladinci, v drugem, ko je Drnovška zamenjal Žan Uršič, pa so bili napadi kamniške ekipe bolj učinkoviti. V začetku tretjega niza so prišli Kamničani do rahle prednosti, Sobočani so izid izenačili, v napeti končnici, pa so se zmage veselili odbojkarji Calcit Volleyja.

    »Na turnirju na Ravnah nismo prikazali svoje najboljše igre. Mogoče je temu botrovala utrujenost ali evforija po sobotni zmagi nad Kostanjevico na Krki v 2. DOL. Proti Mariboru bi predvsem morali bolje servirati in sprejemati, da bi lahko računali na zmago. Tudi tekmo s Panvito smo začeli nesproščeno, pohvalo si zasluži Uršič, ki je povezal ekipo in dvignil samozavest napadalcem. Zdaj mladince čaka nekaj počitka, potem pa treningi in trening-tekme, da bomo 7. in 8. maja zdravi, spočiti, samozavestni in pripravljeni na nasprotnika v četrtfinalu,« je turnir na Ravnah komentiral Andrej Flajs, trener mladincev Calcit Volleyja.