Nepričakovan poraz kamniških mladink

    Mladinke Calcit Volleyja, ki so pred začetkom sezone veljale za favoritinje za naslov državnih prvakinj, vendar so svojo pot končale že v četrtfinalu, ko so jih z 2:1 (20, -26, 4) premagale Braslovče. Kamničanke bodo tako igrale za uvrstitev od petega do osmega mesta.

    Že v rednem delu prvenstva kamniške mladinke, čeprav so v 1. ligi zahod osvojile drugo mesto, niso ravno blestele. Vseeno so bile njihove igre dovolj, da so zabeležile dvanajst, v obeh tekmah pa je bil boljši do njih ljubljanski Krim I. Toda v četrtfinalu, so naletele na borbene Braslovčanke, ki so dokaj prepričljivo dobile uvodni niz, v drugem so bile bolj zbrane Kamničanke, v odločilnem tretjem pa varovankam Tjaše Gadža ni in ni šlo. Osvojile so le štiri točke in bodo igrale za mesta od pet do osem. Tako kot tudi vse tri preostale ekipe iz 1. lige zahod, saj je Krim I izgubil proti SIP Šempetru, Triglav Kranj I je moral priznati premoč Novi KBM Braniku, Vital Ljubljana I pa Formisu I.

    »Braslovče so si zasluženo priigrale finalni turnir s srčno igro, mi pa žal letos nismo uspeli doseči dovolj visokega nivoje igre, ki bi bil primeren za uvrstitev na finalni turnir. Razočaranje pa je veliko,« je po turnirju dejala Tjaša Gadža, trenerka mladink Calcit Volleyja.

    Za mladinke Calcit Volleyja so igrale: Naja Boisa, Mija Šiftar, Živa Javornik, Neja Čižman, Tara Gojak, Tina Topič, Adriana Vukojević, Anamarie Štern, Alexandra Stupar, Neža Sitar, Noemi Žvegla in Maja Ifko.