Redni del prvenstva končale še z dvajseto zmago

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v preloženi tekmi 15. kroga Sportklub prve odbojkarske lige doma premagale Luko Koper s 3:0 (17, 27, 16). Svojo prihodnjo tekmo bodo Kamničanke imele šele 17. marca, ko se bodo v prvi četrtfinalni tekmi končnice pomerile z boljšo ekipo iz dvoboja med Formisom in Luko Koper.

  Calcit Volley – Luka Koper  3:0 (17, 27, 16)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 50, sodnika: Adrovič, Kramar.

  Calcit Volley: Pavlović Mori 6, Špoljarič (L), Mihevc 4, Javornik, Radišković 7, Šiftar 7, Vovk 1, Lenart 1, Boisa 7, Janežič (L), Charuk, Sillah 24, Zorman, Čižman 3. Trener: Gregor Rozman.

  Luka Koper: Ćopić 3, Đukić 1, Kovačič 3, Debernardi (L), Trobec 7, Lovšin 11, Dakič 3, Uršič, Hutinski 6, Širol, Simčič (L), Šiljić 1, Kavčič. Trener: Marko Kalc.

  Kamničanke so se po nepričakovanem porazu v finalu srednjeevropske lige, ko so na Dunaju z 0:3 izgubile proti Vasasu iz Budimpešte, zbrale šele dan pred svojo zadnjo tekmo rednega dela državnega prvenstva. Čeprav tudi proti Koprčankam niso ravno blestele, so igrale dovolj dobro, da njihova zmaga, z izjemo končnice drugega niza, ni bila vprašljiva. Če bodo odbojkarice Luke Kopra v osmini finala premagale Formis, bodo 17. marca spet gostovale v Kamniku. Sicer bodo aktualne slovenske državne in pokalne prvakinje v prvi tekmi četrtfinala igrale z najboljšo ekipo 1B. lige.

  Domače odbojkarice so tekmo začele v nekoliko spremenjeni zasedbi. Manjkala je kapetanka ekipe Olivera Brulec Kostić, prav tako od nosilk igre tekme nista začeli Lucille Charuk in Leja Janežič, v prvi postavi je bila spet dlje časa odsotna Naja Boisa. Že v uvodu prvega niza pa so si Kamničanke na servis Andjelke Radišković in z blokom Katje Mihevc priigrale pet točk prednosti. Tudi po polminutnem odmoru gostujočega trenerja Marka Kalca, ki od začetka januarja spet vodi koprsko ekipo, je prednost Kamničank naraščala, vse do izida 13:5. Prednost osmih točk je bila tudi ob koncu niza, ki se je končal z  lastno napako gostij.

  Tudi v drugem nizu se je nadaljevala premoč domače ekipe, ki je z asom Eve Pavlović Mori že na začetku pobegnila za pet točk (5:0). Visoko vodstvo še ni uspavalo varovank Gregorja Rozmana, ki so po uspešnem napadu nasprotnicam pobegnile za sedem točk (12:5). Toda po polminutnem odmoru Marka Kalca so Koprčanke vzpostavile ravnotežje na igrišču in se z asom Metke Dakič domačinkam približale le na tri točke zaostanka (10:13). Čeprav so jim Kamničanke po bloku Neje Čižman spet pobegnile za šest točk (18:12), so v končnici niza Koprčanke izid na 22. točki izenačile. V napeti končnici je bila za drugi osvojeni niz Calcit Volleyja najbolj zaslužna nezaustavljiva Fatoumatta Sillah, ki je s svojo 17. točko na tekmi izkoristila tretjo zaključno kamniško točko. Dve so imele tudi Koprčanke.

  V tretjem nizu si vse do šeste točke nobena ekipa ni priigrala dveh točk prednosti, nato pa je na servis Boise domači napad za vodstvo z 8:6 uspešno zaključila Mija Šiftar. S tem pa težav za gostujočo ekipo ni bilo konec, kajti na servis Anje Zorman so domačinke dosegle štiri zaporedne točke, prednosti šestih točk (14:8) pa do konca niza niso več zapravile. Po asu Katje Mihevc je bilo že 18:11 za domače odbojkarice. Koprčanke so se dokončno sprijaznile s porazom, za prvo zaključno žogo za nove tri točke Kamničanke je poskrbela Šiftar, že prvo pa je s svojo 24. točko na tekmi izkoristila Sillah.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »S kondicijskim trenerjem Gregom Sobočanom sva se odločila, da bodo imele igralke po bolečem porazu na Dunaju prosto do današnje tekme. Mislim, da se je to pokazalo za dobro. Tekmo smo oddelali, kot smo se dogovorili. Dobro, v drugem nizu smo po vodstvu z 18:12 dovolili, da je prišlo do izenačene končnice, ki pa smo jo odigrali mirno. Zdaj imamo 14 dni časa, da se dobro pripravimo na končnico, kjer pa nas čaka popolnoma drugačna tekma. In to ne glede na to, ali bo to še enkrat Luka Koper ali pa Formis.«