S tekmo proti Koprčankam začenjajo priprave na končnico DP

  Odbojkarice Calcit Volleyja so si že pred nekaj krogi zagotovile najboljše izhodišče v končnice državnega prvenstva, v sredo pa jih ob 17.30, v ŠD Kamnik, čaka še zaostala tekma 15. kroga Sportklub prve odbojkarske lige. V goste jim prihaja Luka Koper.

  Kamničanke bodo na tekmo s Koprčankami prišle praktično z odmora, ki so ga dobile po neuspešnem zaključnem turnirju srednjeevropske lige na Dunaju, ko so v finalu brez osvojenega niza izgubile proti ekipi Vasas Budimpešta.

  »Več razlogov je bilo, da sem se po tekmi z Vasasem odločil za nekoliko daljši premor. V zadnjem obdobju se je nabralo veliko tega, od zdravstvenih, športnih in drugih težav in sploh po nepričakovanem porazu v finalu Mevze, se mi je zdelo, da potrebujemo nekaj premora. Mislim, da je bila dobrodošla in verjamem, da nam bo to prineslo nekaj pozitivnega v nadaljevanju sezone,« je svojo odločitev pojasnil Gregor Rozman, trener odbojkaric Calcit Volleyja, ki si še vedno ne zna razložiti, zakaj so na Dunaju njegove varovanke prikazale najslabši igri v letošnji sezoni.

  »Še vedno zbiram vtise, še vedno analiziram, razmišljam, kaj je šlo narobe. Ne želim iskati nobenih izgovorov, preprosto nismo bili pravi. Razloge bomo morali poiskati, se o njih pogovoriti … Pa pustimo ob strani, skozi katere smo šli, dejstvo je, da nismo bili pravi. Zdaj moramo to v miru predelati, v miru se pogovoriti, razmisliti, morda kakšne zadeve speljati drugače. Ampak kakorkoli že, morda gledati, kaj je pred nami, ne smemo se ozirati za tem, kar je za nami. Bo bolelo, bo peklo, ker nam ni uspelo, toda pred nami je nov cilj in prepričan sem, da bomo na parket stopili močnejši, z eno bolečo izkušnjo in verjamem, da bo to samo spodbuda za naprej,« se Rozman že ozira proti končnici državnega prvenstva.

  Kamničanke bodo končnico začele 17. marca, njihove nasprotnice pa bodo morda prav Koprčanke, s katerimi se bodo v sredo pomerile v zaostali tekmi 15. kroga. Vendar le, če bo Luka Koper v osmini finala boljša od Formisa, ki je slavil v 1B. ligi.

  »Tekma s Koprom prihaja ob nepravem času. Tako se je pač poklopilo, da jo igramo v tem terminu, ker je prej pač nismo mogli odigrati. Hkrati vem, da ne nam ne Koprčankam tekma ne prinaša ničesar, zato smo že zdaj osredotočeni na prvo četrtfinalno tekmo končnice državnega prvenstva. Takrat nas čaka prva odločilna tekma, zato na sredino tekmo ne polagamo prav veliko pozornosti, čeprav jo bomo skušali dobiti, kajti z ugledom kluba se ne smemo igrati. Zato sem prepričan, da bodo igralke navkljub vsemu v tekmo vstopile resno, je pa vse podrejeno končnici državnega prvenstva,« pa je trener Kamničank dejal o sredini tekmi s koprskimi odbojkaricami.