Čas je, da strejo tudi mariborski oreh

  Odbojkarji Calcit Volleyja so za zdaj zadnjič izgubili v polfinalu pokala Slovenije, ko je bil še tretjič v letošnji sezoni boljši od njih Merkur Maribor. Z Mariborčani se bodo kamniški odbojkarji že četrtič v letošnji sezoni pomerili v soboto, ko bodo v 19. krogu Sportklub prve odbojkarske lige gostovali v mariborski dvorani Lukna. Tekma se bo začela ob 20. uri.

  Varovanci Sebastijana Škorca imajo tri kroge pred koncem rednega dela tekmovanja na drugem mestu pet točk prednosti pred Kamničani, za vodilnim ACH Volleyjem pa zaostajajo za pet točk. Teoretično so tudi še lahko prvi, lahko pa jih Kamničani prehitijo na drugem mestu in prav to je cilj Klemna Hribarja in soigralcev.

  »Glede na to, da smo vse tri medsebojne tekme v letošnji sezoni ostali praznih rok, bi bilo že s psihološkega vidika dobro, če bi jih pred končnico premagamo. S tem bi še naprej ostali v igri za drugo mesto po rednem delu prvenstva, vrnili bi si samozaupanje, pa tudi potrditev, da lahko premagamo tako Mariborčane, kot Ljubljančane, s katerimi bomo v sredo igrali doma,« pred sobotnim gostovanjem v dvorani Lukna, v kateri zaradi obnove dvorane Tabor v zadnjem času igra Merkur Maribor, razmišlja Klemen Hribar, libero kamniške ekipe.

  Čeprav so mariborski odbojkarji v zadnji tekmi rednega dela srednjeevropske lige izgubili v Zagrebu in na ta način omogočili Mladosti, da se je uvrstila na zaključni turnir, s strani kamniške ekipe ni nobenih zamer. Kljub temu da so aktualni državni prvaki v Zagrebu igrali brez večine nosilcev igre.

  »Ne bi rekel, da je bilo z naše strani kaj grenkega priokusa. Mariborčani so svojo zadnjo tekmo rednega dela srednjeevropske lige odigrali, kot so jo, to je bila njihova odločitev. Težava je bila na naši strani, kajti v prejšnjih treh tekmah, ki smo jih dobili s 3:2, bi vsaj eno od njih morali dobiti najmanj s 3:1 in bi bila zadeva rešena. Zato tega nima smisla pogrevati.«

  V zadnji medsebojni tekmi so v polfinalu pokala Slovenije v Tivoliju slavili Mariborčani. Toda po tej tekmi Calcit Volley ni več izgubil, na drugi strani so aktualni državni prvaki ob pričakovanih porazih v ligi prvakov, izgubili tri tekme. Dvakrat proti zagrebški Mladosti, ob že omenjeni v Zagrebu tudi v polfinalu srednjeevropske lige, kjer so praznih rok ostali tudi v tekmi za tretje mesto.

  »Res je, da od polfinalna naprej nismo več izgubili tekme. Dejstvo je, da od takrat nismo igrali ne proti Mariborčanom ne proti ACH Volleyju, smo pa premagali Mladost in tudi SK Zadrugo Aich/Dob, ki nista slabi ekipi. Ob tem smo imeli veliko težav s sestavo ekipe, saj so nas pestile poškodbe, covid-19, karantene, tako da smo kar nekaj tekem odigrali v precej okrnjeni zasedbi. Smo sicer zmagovali, smo pa verjetno kakšen niz oddali preveč.«

  V soboto bo zanimivo videti, kam v tem trenutku kamniška ekipa pravzaprav sodi, tudi zato, ker naj bi trener Matija Pleško, ki je v četrtek praznoval svoj 46. rojstni dan, spet lahko računal na vse igralce.

  »Zadnje čase smo večinoma bolj ali manj vsi zdravi, lahko normalno treniramo, kar je najbolj pomembno. Vsekakor se veselimo sobotne tekme z Mariborčani, čeprav sama tekma še ne bo odločilna, kajti tako ali tako se bo vse odločalo v končnici, a kot sem dejal, že s psihološkega vidika bi bilo dobro, če bi prišli do zmage. Kar bi bila tudi dobra popotnica za sredini obračun z ACH Volleyjem. Obe bomo skušali dobiti, tako kot tudi tisto v zadnjem krogu, ko nas čaka gostovanje v Novem mestu. Kaj nam bo to prineslo, pa bomo še videli,« se novih težkih preizkušenj veseli Hribar.

  V soboto bodo na sporedu še preostale tri tekme 19. kroga državnega prvenstva. ACH Volley bo po izpadu v polfinalu pokala Challenge gostil Salonit Anhovo, Krka bo prav tako doma skušala priti do zmage proti Črnučam in na ta način ostati v igri, da ji ne bo treba igrati osmine finala končnice, s podobno željo pa bo Hiša na kolesih Triglav vstopila v tekmo s Panvito Pomgrad.