Razpoloženi Olomouc premočan za Kamničanke

  VK UP Olomouc – Calcit Volley  3:0 (15, 17, 11)

  Olomouc – Športna dvorana UP, gledalcev 250, sodnika: Niklova, Kovač (oba Slovaška).

  VK UP Olomouc: Michalikova, Sajdova, Kubinova 5, Čutuk 9, Košicka , Dudova, Dedikova 7, Šain – libero, Napolitano-Šenkova 11, Struškova 10, Orvošova. Trener: Jiri Teply.11

  Calcit Volley: Grudina 6, Peterson, Mihevc 9, Blažič 5, Igličar 6, Mihalinec 2, Zaplotnik 1, Pogačar 1, Zatković , Janežič – libero, Jerala, Mijoč 3, Pahor – libero. Trener: Gregor Rozman.

  Kamniške odbojkarice na prvem turnirju srednjeevropske lige konec oktobra v Bratislavi zabeležile zmago in poraz, minulo sredo pa so doma brez večjih težav premagale avstrijski Sokol Post N. Danes so v Olomoucu naletele na razpoloženo domačo ekipo, ki je bila boljša v vseh elementih igre, v sredo pa bodo Kamničanke skušale premagati Vasas in ostati v igri za uvrstitev na zaključni turnir.

  Podobno kot praktično že vso sezono, so varovanke Gregorja Rozmana slabo vstopile v tekmo. Tokrat so imele vse preveč težav na sprejemu, saj so po seriji dobrih servisov Šarke Kubinove, nato pa še Darine Košicke zaostajale za enajst točk (1:12). Takšen je bil njihov zaostanek tudi ob drugem tehničnem odmoru. Šele na sredini niza so Kamničanke le prišle do svoje igre, zaigrale bolje v napadu, po asu Katje Mihevc pa so se domačinkam približale na sedem točk zaostanka (13:20), končnica pa je bila spet v domeni čeških odbojkaric, ki so z napadom Jane Napolitano-Šenkovo zanesljivo dobile uvodni niz. 

  V drugem nizu so Kamničanke sicer nekoliko popravile svoj sprejem, vendar so imele vse preveč težav z učinkovitostjo v napadu. Na drugi strani so domačinke imele v svojih vrstah več razpoloženih igralk, tako da so ob prvem tehničnem odmoru vodile s petimi točkami prednosti, ob drugem že z osmimi. Po uspešnih napadih Helene Mijoč in Pie Blažič ter lastni napaki Čehinj, so se slovenske odbojkarice domačinkam približale na štiri točke zaostanka (15:19), vse njihove upe po preobratu pa je z nekaj zaporednimi uspešnimi napadi in blokom  zatrla Veronika Struškova.    

  Tudi tretji niz je minil v popolni premoči domače ekipe, ki je brez težav zaključevala napade, veliko boljša je bila tudi na servisu, tako da so po bloku Struškove Kamničanke hitro zaostajale že za devet točk (3:12). Tekma je bila s tem odločena, zadnjo točko na tekmi pa je dosegla Napolitano-Šenkova. 

  Danes Calcit Volleyja ni bilo na igrišču, je slabe volje igro svojih varovanih komentiral Gregor Rozman, trener kamniških odbojkaric.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji