Po hudem boju točki za Kamničanke

  Calcit Volley – Vasas Budimpešta  3:2 (23, -23, -17, 21, 11)

  Olomouc – Športna dvorana UP, gledalcev 50, sodnika: Kovač, Niklova (oba Slovaška).

  Calcit Volley: Grudina 22, Peterson, Mihevc 5, Blažič 7, Igličar 22, Mihalinec 9, Zaplotnik, Pogačar, Zatković, Janežič – libero, Jerala, Mijoč 11, Pahor – libero. Trener: Gregor Rozman.

  Vasas Budimpešta: Simić 18, Hanelline 19, Kostelanska 18, Trk 15, Juhar – libero, Ambrosio, Vietti 1, Durst 3, Kiss – libero, Bodovics 7, Mihaly, Papp. Trener: Zoltan Jokay.

  Po bolečem porazu na uvodni tekmi turnirja v Olomoucu proti domačinkam, ko kamniškim odbojkaricam ni prav nič uspevalo, so varovanke Gregorja Rozmana danes le zbrale in prišle do svoje tretje zmage v srednjeevropski ligi. Resda minimalne, a so z njo ostale v igri za uvrstitev na zaključni turnir, kamor se bodo uvrstile štiri najboljše ekipe po rednem delu tekmovanja.

  V prvem nizu so bile večinoma v prednosti kamniški odbojkarice, ki so po zaostanku treh točk (1:4) na servis Urške Igličar, dosegla je tudi dva asa, po bloku Tine Grudine povedle s 6:4. Igličarjeva je svojo ekipo popeljala do treh točk prednosti (9:6), ob drugem tehničnem odmoru pa so Kamničanke zaostajale za dve. Grudina in Igličarjeva, ki je bila spet na servisu, sta poskrbeli za preobrat in novo kamniško vodstvo za plus tri (20:17), v končnici niza pa so slovenske podprvakinje izkoristile drugo zaključno žogo za vodstvo z 1:0 v nizih. V napadu je bila uspešna kapetanka ekipe Urška Igličar.

  Tudi drugi niz je minil v izenačeni igri, ekipa iz Budimpešte pa si je prvo večjo prednost priigrala ob drugem tehničnem odmoru (16:12). Slovenske podprvakinje so nekoliko padle na sprejemu, imele so tudi težave z učinkovitostjo v napadu, ki so jo rešile z vstopom Helene Mijoč, ki je na dvajseti točki izid izenačila. Vendar do popolnega preobrata ni prišlo, kajti po lastni napaki Kamničank so madžarske odbojkarice izid v nizih izenačile.

  V tretjem nizu so se težave Kamničank na sprejemu v predvsem v napadu nadaljevale, neuspešne pa so bile tudi v bloku, kjer jim predvsem ni uspelo zaustaviti Slovakinje Marie Kostelanske. Po zaostanku šestih točk ob drugem tehničnem odmoru so slovenske podprvakinje po novi točki Kostelanske zaostajale že za osem točk (12:20). S tem je bil tretji niz, v katerem so kamniške odbojkarice uspešno zaključile le deset napadov, dokončno odločen. Z asom ga je končala Anna Durst.

  Čeprav so odbojkarice Calcit Volleyja v četrtem nizu že zaostajale za pet točk (6:11), je bilo nadaljevanje zanje veliko bolj uspešne. Na servis Helene Mijoč so dosegle šest zaporednih točk za vodstvo z 12:11, po novi seriji točk, zadnjo je dosegla Mijočeva, pa je bilo že 19:13 za kamniško ekipo. A ji to še ni zagotavljalo mirne končnice niza, kajti po napadu Kate Trk je bilo le še 22:21 za slovenske odbojkarice, ki pa so po zaslugi Igličarjeve in Pie Blažič le prišle do zmage v četrtem nizu.

  V odločilnem petem nizu so Kamničanke do odločilne prednosti prišle po menjavi strani. Nanjo so odšle s prednostjo dveh točk, Grudina, Igličar in Blažič pa so z uspešnimi napadi poskrbele za vodstvo z 12:8, ki je niso več zapravile. Grudina je z blokom svoji ekipi priborila prvo od šestih zaključnih žog, tretjo je nato izkoristila Igličarjeva.

  Izjava po tekmi:

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: Po torkovem porazu z Olomoucom se ni bilo lahko zbrati za današnjo tekmo, predvsem v psihološkem smislu. Zato sem današnje zmage toliko bolj vesel, saj se dekleta tudi po zaostanku petih točk v četrtem nizu niso predale, borile so se do konca, nagrada pa je prišla v obliki zmage. Ekipi se pozna, da je imela v zadnjih 14 dneh za sabo veliko število tekem, tako da je prisotna že precejšnja utrujenost.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji