Proti Sobočanom potrditi dobro formo

  Zmaga proti Hočam je bila za kamniško ekipo sicer pričakovana, vendar vsekakor velja omeniti način, kako je do nje prišla. Gostje niti v enem trenutku niso bili nevarni Kamničanom, ki so prevladovali v vseh elementih odbojkarske igre.

  Tudi sami nismo pričakovali tako gladke zmage, smo bili pa na tej tekmi zelo uspešni v bloku in obrambi, pa tudi servis in sprejem sta bila na višji ravni kot na nekaterih prejšnjih tekmah. Vsekakor je to dobra napoved pred težkimi tekmami, ki so do konca leta pred nami, verjamem, da nam je to dvignilo tudi samozavest, je sobotno tekmo komentiral Primož Vidmar.

  Do konca leta, vrhunec bo zaključni turnir pokala Slovenije, na katerem bodo branili pokalno lovoriko, Kamničane čakajo same težke preizkušnje. Seveda se bodo na zaključni turnir morali šele uvrstiti, nasprotnik pa bo vse prej kot lahek – Salonit Anhovo, ki jih je pred dobrim mesecem dni v svoji dvorani premagal v državnem prvenstvu.

  Žreb nam ni šel najbolj na roke, saj nas že v četrtfinalu čakata tekmi s Kanalci, ki so letos med ekipami, ki igrajo veliko bolje kot lani. Ampak do tekem s Salonitom je še dovolj časa, zato bomo o njej razmišljali šele po nedeljski tekmi s Spartakom, ne želi ničesar prehitevati Vidmar, kajti pred obračunoma s Kanalci v četrtfinalu Pokala Slovenije – prva tekma bo na sporedu prihodnjo sredo v Kanalu – Kamničane v domačem prvenstvu to sredo čaka obračun s Panvito Pomgradom. Sobočani so z vrnitvijo odličnega Andreja Gruta močnejši kot lani, povratnik v ekipo je tudi libero Klemen Hrastovec, novinca pa sta Gregor Javornik in Gregor Felkar. 

  Mislim, da bo sredina tekma pravi pokazatelj naše trenutne forme. Sobočani so s prihodom Gruta in drugih novincev veliko pridobili, dobro igro so prikazali tudi proti ACH Volleyju, tako da nas čaka vse prej kot lahka tekma. Pomembno bo, da nam stečeta servis, da jih oddaljimo od mreže in sprejem, če pa bomo podobno uspešni še v bloku in obrambi, se lahko nadejamo še enega ugodnega izida, pot do šeste letošnje zmage v domačem prvenstvu vidi 22-letni kamniški sprejemalec, ki se novih zmag nadeja tudi v srednjeevropski ligi. V njej so za zdaj po štirih odigranih tekmah pri štirih zmagah. Z morebitnima novima dvema, v petek proti zagrebški Mladosti in v nedeljo proti Spartaku Myjavi, bi bili z eno nogo že na zaključnem turnirju.

  Če bi obe tekmi dobili s 3:0 ali 3:1, mislim, da nam uvrstitev na zaključni turnir skorajda ne bi mogla uiti. S tem bi imeli eno breme manj in bi se lahko bolj posvetili drugi tekmam, ki so še pred nami, tu mislim tudi na pokal CEV, kjer nas čaka francoski Ajaccio, pa tudi državno prvenstvo bo letos bolj naporno kot lansko. Čeprav so nekateri menili, da bo Triglav, pa tudi Hoče, slabši kot lani, se to ni zgodilo, zato pa so ob Salonitu in Panviti močnejši tudi Mariborčani, tako da je pred nami zelo izenačena liga, se je nadaljevanja sezone dotaknil Vidmar, ki že četrto sezono nosi dres Calcit Volleyja.

  Pari 8. kroga v 1. DOL za moške

  Sreda, 22. november: Calcit Volley – Panvita Pomgrad (ŠD Kamnik, 20.00), Hoče – Triglav Kranj (VŠD Hoče, 20.00), četrtek, 23. november: Črnuče – Krka (ŠD Tivoli, 20.00), sobota, 25. november: GEN-I Volley – Maribor, torek, 10. januar: ACH Volley – Salonit Anhovo (ŠD Tivoli, 20.00).

  OK Calcit Volley v sezoni 2017/18

  Organizatorja igre: Radoslav Gil, Tine Kvas.

  Sprejemalci: Primož Vidmar, Jure Okroglič, Domen Kotnik, Andrej Štembergar Zupan.

  Blokerji: Žan Novljan, Sašo Štalekar, Jure Lakner.

  Korektorja: Maxson Guilherme Pereira, Timotej Ratek.

  Prosta igralca: Klemen Hribar, Metod Golob.

  Trener: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aleš Hribar.

  Panvita Pomgrad v sezoni 2017/18

  Organizatorja igre: Jure Kasnik, Saša Ratkai.

  Sprejemalci: Andrej Grut, Jakob Rojnik, Gregor Felkar, Mitja Pečnik.

  Blokerji: Jaka Banič, Gorazd Flisare, Žan Bedrač, Gregor Javornik.

  Korektor: Aljoša Bogožalec.

  Prosta igralca: Klemen Hrastovec, Jaša Ratkai.

  Trener: Dejan Fujs, pomočnik trenerja: Sašo Topovšek.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji