Prvič v sezoni boljši od Sobočanov

  Panvita Pomgrad – Calcit Volley  1:3 (-16, 21, -21, -20)

  Murska Sobota – Dvorana OŠ I, gledalcev 250, sodnika: Valentar (Prevalje), Miklošič (Maribor).

  Panvita Pomgrad: Pečnik, Banič, S. Ratkai, Grut 17, Rojnik 10, Felkar, J. Ratkai (L), Flisar 8, Javornik 7, Bogožalec 16, Bedrač, Kasnik. Trener: Sašo Topovšek.

  Calcit Volley: Pereira 15, Hribar (L),  Golob (L), Novljan 11, Ratek 1, Gil 1, Vidmar 4, Okroglič 13, Kvas 2, Lakner 6, Kotnik, Štemberger Zupan 19. Lazar. Trener: Gašper Ribič.

  Pred štirinajstimi dnevi so v pravem maratonskem dvoboju, v katerem se je vseh pet nizov končalo na razliko, slavili soboški odbojkarji, ki so si na ta način priborili tudi tretje mesto po rednem delu državnega prvenstva. To jim je za nadaljevanje prvenstva v modri skupini prineslo tri točke, s točko manj pa so se v boj podali Kamničani. Toda po zmagi v Murski Soboti so varovanci Gašperja Ribiča na prvenstveni lestvici že prehiteli Sobočane, za drugouvrščenimi Kanalci, s katerimi se bodo pomerili v sredo, pa zdaj zaostajajo za točko, saj je Salonit Anhovo s 3:2 premagal Maribor, medtem ko je bil ACH Volley s 3:0 boljši od Hoč.

  Kamniški odbojkarji so odlično vstopili v dvoboj s Sobočani, ki so jih v letošnji sezoni v dozdajšnjih medsebojnih tekmah obakrat premagali. Po zviti potezi Radoslava Gila na mreži so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo šestih točk, blok Jureta Laknerja in uspešni napad Maxsona Pereire pa sta jim prinesla že vodstvo z 11:3. Tudi v nadaljevanju niza odbojkarji Calcit Volleyja niso popuščali, še naprej so bili učinkoviti v napadu, v končnici je dve točki za kar devet zaključnih žog prispeval Žan Novljan, do vodstva z 1:0 v nizih pa so prišli po napaki Jureta Kasnika.

  Tudi v drugi niz so bolje vstopili Kamničani, ki so s točko Jureta Okrogliča ob prvem tehničnem odmoru vodili z 8:3. Vodili so tudi še s 14:9, a so se jim domačini pred drugim tehničnim odmorom približali na točko zaostanka, po dveh zaporednih točkah Andreja Gruta pa je bilo 17:16 za Panvito Pomgrad. S tem težav za kamniško ekipo še ni bilo konec, kajti po bloku Gorazda Flisarja je bil njihov zaostanek že tri točke (19:22), isti igralec pa je z asom tudi končal drugi niz.

  V tretjem nizu so Sobočani, ki so igrali brez svojega prvega libera Klemna Hrastovca, Kamničanom pobegnili za tri točke (6:3), toda nadaljevanje je bilo v znamenju gostujoče ekipe. Na servis Tineta Kvasa, ki je v igro vstopil ob koncu drugega niza, so prišli do vodstva šestih točk (13:7). Z dvema asoma Jakoba Rojnika so se jim Sobočani sicer še približali na dve točki zaostanka (11:13), vendar jim je z asom odgovoril Jure Lakner, v napadu pa nato še Jure Okroglič, tako da je bilo na semaforju 17:12 za Calcit Volley. Visoke prednosti gostje niso zapravili, niz pa se je končal z napako Andreja Gruta.

  Ko so v četrtem nizu Sobočani s štirimi zaporednimi točkami povedli s 13:8, je vse kazalo na to, da bo o zmagovalcu spet odločal peti niz. A se kamniška ekipa ni predala, z boljšim servisom so domačine oddaljili od mreže, v napadu je bil razigran Andrej Štembergar Zupan, svoje je dodal tudi Primož Vidmar, ki je na sprejemu zamenjal Jureta Okrogliča in na 19. točki je sledilo izenačenje. Tudi drugi polminutni odmor domačega trenerja Saše Topovška Sobočane ni vrnil v igro, kajti po uspešnem napadu Maxsona Pereire je bilo 23:19, po napaki Gruta pa že neulovljivih 24:19 za Calcit Volley. Drugo zaključno žogo za prvo kamniško zmago v modri skupini je izkoristil Vidmar.

  Izjava po tekmi

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: Prvi niz smo resnično odigrali na visoki ravni, naredili smo natančno tisto, kar smo se dogovorili, toda v drugem nizu smo bili premalo odločni. Namesto, da bi po zmagi v uvodnem nizu pridobili na samozavesti, je bilo ravno obratno, tako da so se domačini vrnili v igro. Z nekaterimi menjavami smo preobrnili potek tekme ter na koncu prišli do zmage. Veseli me, da smo danes preživeli svoje padce, ampak za nami je šele ena petina dela v modri skupini. Pred nami je še nekaj tekem, ki bodo vsaj tako pomembne, kot je bila ta v Murski Soboti. Zdaj že razmišljamo o sredini tekmi s Salonitom. Zmaga v Murski Soboti nas ne sme uspavati, v sredo bo treba prikazati še boljšo igro.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji