Korošci pretrd oreh

  Med tednom so Kamničani v Stranjah presenetili SIP Šempeter, toda le tri dni pozneje jim proti Korvolleyju ni uspelo ponoviti še ene odlične igre. Tokrat je v odsotnosti Aleša Hribarja, ki je bil s prvo ekipo v Murski Soboti, drugo ekipo Calcit Volleyja vodil Gregor Hribar. Calcit je večji del tekme igral v postavi Jernej Smrekar, Rok Forštnarič, Teo Podobnik, Bor Jese Rotar, Tine Makovec, Miha Grahek, Kristjan Krt, Aljaž Horvat in Jan Jurič.

  Že na začetku uvodnega niza so bili domači odbojkarji v podrejenem položaju, saj so do drugega tehničnega odmora zaostajali za osem točk. Potem, ko so nekoliko spremenili taktiko izvajanja začetnih udarcev, so ekipo iz Slovenj Gradca ulovili in tudi prehiteli, toda v končnici so imeli težave z izvedbo v napadu. Če bi ta niz dobili, bi morda lahko prevzeli pobudo, v drugem pa so bili gostje ves čas veliko boljši, v tretjem pa so imeli Kamničani svoje priložnosti, a so bili na svoj servis premalo učinkoviti.

  Na svoj servis smo preprosto naredili premalo, tisti, ki so obetali, so kot po pravilu končali v avtu, na naš slabši servis pa so nasprotniki brez težav zaključevali napade. Zatajili smo tudi v bloku, ki je kolikor toliko deloval le v prvem nizu, tako da smo zasluženo izgubili. Tudi po tekmi je njihov trener Branko Golob dejal, da so igrali kot znajo, medtem ko smo se mi ves čas lovili. Navkljub porazu fantom nimam česa očitati, do točk pa bi lahko prišli le z boljšo predstavo vseh igralcev, le v zadnjem nizu je bil Teo Podobnik zelo učinkovit, ampak to je bilo premalo za vsaj častni niz, je po porazu dejal Gregor Hribar.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji