V končnico z drugega mesta

  Calcit Volley – Nova KBM Branik  1:3 (23, -17, -21, -16)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 500, sodnika: Kern (Kranj), Melavc (Šempeter v Savinjski dolini).

  Calcit Volley: Kostić, Grudina 8, Frantti 15, Mihevc 5, Blažič 8, Igličar, Mihalinec 3 Zaplotnik, Pogačar, Janežič (L), Brčić 4, Mijoč 10, Pahor (L). Trener: Gregor Rozman.

  Nova KBM Branik: Mlakar 17, Košenina, Kaučič 12, Sužnik (L), Bračko 1, Vovk 4, Najdič 3, Milosavljević 1, Sobočan 17, Jerala 4, Pintar 10, Blagne, Koskelo (L), Krajnc. Trener: Samo Miklavc.

  V letošnji sezoni sta se najboljši slovenski ekipi zadnjega desetletja pomerile že trikrat, dvakrat, obakrat v pokalu CEV, so bile boljše mariborske odbojkarice, na tekmi srednjeevropske lige, ki je štela tudi za državno prvenstvo pa so slavile Kamničanke. To jim je tudi prineslo prvo mesto na prvenstveni lestvici.

  Po vodstvu z 2:0 domačih odbojkaric so gostje na servis Anite Sobočan dosegle pet zaporednih točk, tako da je še pred prvim tehničnim odmorom Gregor Rozman vzel polminutni odmor. S tem pa težav za Kamničanke še ni bilo konec, saj so po asu Anite Sobočan Mariborčanke vodile že s 6:2, prednost štirih točk pa so imele tudi ob prvem tehničnem odmoru. Domače odbojkarice so se pred tem sicer gostjam dvakrat približale na točko zaostanka, do izenačenja na 16. točki pa je prišlo po asu Helene Mijoč, ki je po polminutnem odmoru Sama Miklavca z novim asom poskrbela za vodstvo Calcit Volleyja, nato pa je bila uspešna še v napadu za 18:16. Po napaki gostij na mreži je bilo 21:18 za Kamničanke, po bloku Katje Mihevc pa 24:20. Četrto zaključno žogo je nato izkoristila Alexandra Frantti. 

  Drugi niz so veliko bolje začele Mariborčanke, ki so na servis Ele Pintar povedle s 6:0, do prvega tehničnega odmora pa so Kamničanke svoj zaostanek znižale za dve točki. Toda po vrnitvi na igrišče se je pri novem zaostanku šestih točk (4:10) poškodovala domača prosta igralka Maja Pahor, kar je za nekaj časa še dodatno zaustavilo domačo ekipo. Bankirke so vodile tudi že s 15:7, na servis Eve Pogačar pa so domače odbojkarice za trenutek zaustavile njihov nalet, a so ob drugem tehničnem odmoru vseeno zaostajale za visokih šest točk. Do konca niza je bila še naprej pobuda na strani gostujočih odbojkaric, ki so ga tudi zanesljivo dobile.

  Tudi začetek tretjega niza je pripadel varovankam Sama Miklavca, ki so, spet je bila na servisu Ela Pintar, prišle do petih točk prednosti (5:0) in šele Helena Mijoč je zaustavila njihov nalet. Prav korektorica domače ekipe je z asom na šesti točki izid izenačila, Katja Mihalinec z blokom pa Calcit Volley popeljala do vodstva s 7:6. V izenačenem nadaljevanju so ob drugem tehničnem odmoru s točko prednosti vodile gostje, ki so do vodstva prišle po treh zaporednih točkah. Do konca niza vodstva niso več izpustile iz rok, na servis Anite Sobočan so pobegnile za pet točk (23:18), kar jim je zadostovalo za mirno končnico. Niz se je končal s točko Ane Marije Vovk.

  Ob prvem tehničnem odmoru v četrtem nizu so z dvema točkama prednosti vodile domače odbojkarice, ki so pred tem gostjam pobegnile že za tri (6:3). Po vrnitvi na igrišče so imele domače odbojkarice težave na sprejemu, kar je izkoristila Marina Kaučič s tremi zaporednimi asi, nato pa so bile gostje uspešne še v napadu, kar jim je prineslo vodstvo s 13:8. Tudi v nadaljevanju so bile boljše Mariborčanke, medtem ko je imela domača ekipa še naprej težave na sprejemu, posledično tudi v napadu in pri zaostanku devetih točk (10:19) je Gregor Rozman vzel še svoj drugi polminutni odmor. 

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: Težko je iskati kakršnekoli izgovore, tudi poškodbe Maje Pahor ne. V ekipi je 14 igralk, in ko se zgodi takšna stvar, moramo odreagirati na prvi način. Žal mi nismo. Predvsem nismo dobro odigrali ključnih elementov, ki jih potrebujemo za zmago proti Novi KBM Braniku, tu mislim na servis in sprejem, kjer smo bili danes slabši, kar se je odražalo na rezultatu.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec


  Komentarji