Prvič letos z ACH Volleyjem

  V zadnjih treh medsebojnih obračunih so slavili odbojkarji ACH Volleyja, ki so na ta način tudi ubranili naslov državnega prvaka, zato pa so Kamničani v finalu pokala Slovenije januarja pred svojimi navijači premagali najboljšo slovensko ekipo zadnjega desetletja. Medtem ko so Kamničani le delno spremenili ekipo, ostali so brez bratov Tončka in Žige Šterna, ki je odšel prav v ACH Volley, prav tako na klopi ni več Marka Brumna, imajo Ljubljančani v svojih vrstah spet veliko novih igralcev. Ob Žigi Šternu še slovenski reprezentančni libero Jani Kovačič, srbski podajalec Maksim Buculjević, ameriški sprejemalec Alexander Slaught in kot zadnji še grški korektor Apostolos Armenakis. Trener je ostal Zoran Kedačič, ki je ekipo prevzel po porazu v finalu pokalnega tekmovanja.

  Ljubljančani so imeli v letošnji sezoni že dva spodrsljaja, v srednjeevropski ligi proti Mladosti in v prvenstvu proti Mariboru, ko so igrali brez Žige Šterna, to pa se v njihovi igri zelo pozna. Žal pa bomo mi v soboto in potem še nekaj časa morali igrati brez Andreja Štembergar Zupana, ki si je na treningu poškodoval gleženj, zato je pred nami toliko težja naloga. Toda po drugi strani bomo lahko šli v tekmo še bolj sproščeni in skušali prikazati trenutno svojo najboljšo odbojko, je pred sobotnim obračunom z aktualnimi državnimi prvaki popolnoma miren Jan Brulec, organizator igre kamniške ekipe, ki meni, da je ena od prednosti Calcit Volleyballa v tem, da je jedro ekipe ostalo bolj ali manj isto. Prav tako so mlajši igralci pridobili nove izkušnje, s tem tudi več samozavesti.

  Mislim, da vsi lepo napredujejo, še največji napredek je opaziti pri Sašu Štalekarju in Maticu Videčniku, ki drugo leto igrata v prvi ligi. Drugače pa je ta ekipa že nekaj časa v nespremenjeni zasedbi, medtem ko ACH Volley skoraj vsako sezono zelo spremeni ekipo. To bil lahko bil plus za nas, saj se med sabo dobro poznamo, vemo, kako in kdaj kdo ob določenem položaju reagira.

  Kamničani so do zdaj v prvenstvu vse tri tekme dobili, prav tako so bili v sredo boljši tudi od Radencev na povratni tekmi osmine finala slovenskega pokala.

  V sredo nismo ravno blesteli, saj smo domačinom v drugem nizu ponudili priložnost, da pridejo do zmage, na koncu smo ga z malce sreče izvlekli. Sicer pa smo imeli v domačem prvenstvu za zdaj tekme, ki smo jih morali dobiti. Morda me je nekoliko presenetila le gladka zmaga v Murski Soboti v prvem krogu, drugače pa smo realno od vseh treh ekipi, ki smo jih premagali, boljši nasprotnik. Tiste najtežje tekme so šele pred nami, prva kot rečeno v soboto z ACH Volleyjem, o dozdajšnjih tekmah pravi Brulec, ki ga prvo mesto Krke, za katero je dolgo tudi sam igral, ne preseneča.

  Manjše presenečenje prvo mesto Krke sicer predstavlja, toda po drugi strani spet ne, kajti do zdaj so imeli tekme, ki jih je morala dobiti. Manjše presenečenje je morda le njena zmaga v Murski Soboti, vendar Panvita letos za zdaj igra nekoliko slabše. Krka za zdaj igra zelo dobro, to dokazujejo tudi izidi, očitno delajo dobro, tako da gre nanjo računati tudi v nadaljevanju sezone.

  Čeprav so za nami šele štirje krogi, lahko tudi v letošnji sezoni pričakujemo izenačeno prvenstvo.

  Velika pridobitev letošnje lige so Hoče, ki bodo predvsem v svoji dvorani zelo nevarni, za zdaj še čakamo na Salonit, ki še ni v pravi formi, pa Panvito, ki je vedno bolj nevarna v drugem delu sezone, tu je še Maribor … Ampak to je šele začetek sezone, veliko bolj pomembno bo potem biti v dobri formi po novem letu, je pa res, da se bo treba uvrstiti med prvih šest ekip, zato je že zdaj vsaka tekma poglavje zase.

  V soboto bodo na sporedu še preostale štiri tekme. Vodilna Krka bo gostila Hočane, Sobočani bodo do prve letošnje zmage skušali priti v Šempetru, Mariborčani bodo visoko tretje mesto potrjevali v Kanalu, po zmagi nad Salonitom v prejšnjem krogu pa v Kranj zagotovo ne bodo z belo zastavo prišli Ravenčani.

  Calcit Volleyball v sezoni 2016/17

  Organizatorja igre: Jan Brulec, Jani Konjedic.

  Sprejemalci: Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Primož Vidmar, Jure Okroglič.

  Blokerji: Žan Novljan, Jure Lakner, Sašo Štalekar, Matic Videčnik.

  Korektor: Timotej Ratek

  Prosta igralca: Klemen Hribar, Metod Golob.

  Trener: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aleš Hribar, statistik: Boštjan Verčič, kondicijski trener: Dalibor Todorovič.

  ACH Volley v sezoni 2016/17

  Organizatorja igre: Rok Satler, Maskim Buculjević.

  Sprejemalci: Andrej Flajs, Alexander Slaught, Matija Pleško, Žiga Štern, Žiga Donik.

  Blokerji: Jan Kozamernik, Diko Purič, Stjepan Jurić.

  Korektorja: David Kumer, Apostolos Armenakis.

  Prosti igralec: Jani Kovačič.

  Trener: Zoran Kedačič, pomočnik trenerja: Tadej Boženk.

  Pari 5. kroga 1. DOL za moške:

  Sobota, 29. oktober: ACH Volley – Calcit Volleyball (ŠD Tivoli, 18:00), Krka – Hoče (ŠD Marof, 20.00), SIP Šempeter – Panvita Pomgrad (OŠ Šempeter, 20:00), Salonit Anhovo – Maribor (ŠD Kanal, 19.00), Triglav Kranj – Fužinar sijMetal (ŠD Planina, 18.00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji