Pred Modeno še z VOLLEYBALLjubljano

  Varovanke Alessandra Beltramija so še svojo drugo prvenstveno tekmo končale v dobri uri. Podobno kot v soboto Šempetranke, so bile tudi Koprčanke nemočne proti calcitovkam.

  V Koper smo odšle s ciljem doseči maksimalno zmago. To nam je tudi uspelo. Čeprav je na papirju videti, da gre za lahko doseženo zmago, je vsakič potrebno v teren stopiti skoncentrirano in osredotočeno na igro. Vse ekipe v prvi ligi znajo igrati odbojko, zato moramo stalno držati svoj ritem igre, če ne, se lahko stvari hitro obrnejo proti nam. Prav tako imamo višje cilje od večine slovenskih ekip, zato moramo stalno težiti k visokemu nivoju in ritmu igre ter držati disciplino v igri, je po zmagi v Kopru dejala Meta Jerala, ki se že veseli tudi sobotne preizkušnje z VOLLEYBALLjubljano. Že zato, ker večino igralk dobro pozna, nekatere so v pripravljalnem obdobju tudi trenirale s calcitovkami, predvsem pa zaradi trenerja Gregorja Rozmana, ki na dopoldanskih treningih pri delu pomaga Alessandru Beltramiju.

  Prav gotovo nas v soboto čaka močnejši nasprotnik kot v sredo. O tem govorijo že rezultati preteklih tekem. Gre za ekipo s karizmatičnim trenerjem, ki je že lani pokazala, da ne želi izpuščati priložnosti za dokazovanje. Gregor Rozman nam prav tako pomaga na treningih, tako da nas dobro pozna in ne dvomim, da ima v glavi polno taktičnih idej. Ne glede na vse, pa je veliko odvisno od nas samih, me smo v vlogi favoritinj in to želimo tudi opravičiti.

  Lani tretjeuvrščena ekipa domačega prvenstva, ki je nastopala pod imenom UOK Vital in se je preselila pod okrilje ŽOK Tabor Ljubljane, je zelo spremenila svoje vrste. Z izjemo Marine Crnjac so v njej same študentke in dve dijakinji, z aktivnim igranjem sta prenehali Elmina Handanović in Nina Vogrič, Ana Zaplotnik je prestopila v Calcit Volleyball, prišla pa je Nuša Ferlinc iz Luke Kopra, na mesto sprejemalk pa so novinke Katja Mihalinec, Anja Maček in Petra Vrhovnik, lanskoletna kapetanka državnih prvakinj, se bo po operaciji hrbtenice skušala v dresu VOLLEYBALLjubljane vrniti na odbojkarska igrišča.

  Obračun z mladimi ljubljanskimi odbojkaricami bo za državne prvakinje zadnja preizkušnja pred kvalifikacijsko tekmo za uvrstitev v ligo prvakinj z Liu Jo Nordmeccanico iz Modene.

  Z lansko izkušnjo v ligi prvakinj smo veliko pridobile, Tina Lipicer Samec pa ima tako ali tako v tem tekmovanju že veliko izkušenj. Vsekakor je odlično, da smo se preizkusile na tej ravni tekmovanja, lani ji sicer še nismo bile popolnoma kos, težko pa je reči, kaj nam bodo lanske tekme v ligi prvakinj prinesle v tekmah z Modeno? V torek nas čaka popolnoma nova izkušnja, igramo proti odlični ekipi, z željo uvrstiti se v naslednji krog kvalifikacij za ligo prvakinj. Prihaja močna ekipa, ki zagotovo ve, kaj hoče in zna to tudi doseči. Torej bomo spet postavljene v položaj izzivalca. Tokrat za eno leto bolj izkušene, s še večjo željo po dokazovanju, s pomočjo izkušene igralke, ki je že igrala na visoki ravni ter ob taktični palici italijanskega strokovnjaka. Že zdaj se veselim teh tekem, pa se Meta Jerala dotaknila torkove tekme z Modeno.

  V soboto bodo na sporedu še druge tekme četrtega kroga 1. DOL za ženske. V Hočah bodo odbojkarice Formule Formisa gostile novinke v ligi iz Mislinje, ki so do zdaj osvojile eno točko. Koprčanke, ki so še brez nje, čaka obračun s Pucončankami, v Šempetru pa bo gostovala Zgornja Gorenjska. Že v petek bodo Mariborčanke gostile Novogoričanke, tekma pa bo v Hočah.

  OK Calcit Volleyball v sezoni 2016/17

  Organizatorki igre: Mojca Božič, Ilka van de Vyver.

  Sprejemalke: Tina Lipicer Samec, Slavina Koleva, Pia Blažič.

  Blokerke: Tina Grudina, Kaja Turk, Katja Mihevc, Ana Zaplotnik

  Korektorki: Olivera Kostić, Urška Igličar.

  Prosti igralki; Meta Jerala, Maja Pahor.

  Trener: Alessandro Beltrami, pomočnik trenerja: Aljoša Jemec.

  VOLLEYBALLjubljana v sezoni 2016/17

  Organizatorki igre: Marina Crnjac, Petra Flego.

  Sprejemalke: Anja Maček, Nika Čotar, Katja Mihalinec, Petra Vrhovnik.

  Blokerki: Nuša Ferlinc, Maša Arnež.

  Korektorki: Helena Mijoč, Natali Pavić.

  Prosti igralki: Kaja Dolenc, Leja Janežič.

  Trener: Gregor Rozman, pomočnik trenerja: Rok Guid.

  Pari 4. kroga 1. DOL za ženske:

  Petek, 28. oktober: Nova KBM Branik – GEN-I Volley, sobota, 29. oktober: VOLLEYBALLjubljana – Calcit Volleyball (ŠD Galjevica, 19.30), Formula Formis – Mislinja (VŠD Hoče, 19.30), Luka Koper – Kema Puconci (OŠ Koper, 18.00), Sp.Savinjska-Aliansa – Zgornja Gorenjska (OŠ Šempeter, 17.30).

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji