Prvi vrhunec sezone

  Kamniški odbojkarji na Ravnah z igro niso ravno blesteli, vendar so kljub temu prišli do treh točk, ki so jih zadržale na prvem mestu prvenstvene lestvice. Toda za varovance Marka Brumna bo veliko pomembnejši jutrišnji obračun s kanalskim Salonitom. V prvenstvu so ga v tretjem krogu premagali s 3:1 (-18, 22, 22, 21), toda Kanalci so specialisti za pokalno tekmovanje. V svojih vitrinah imajo že osem pokalnih lovorik, do zadnje so prišli predlani, ko so v dramatičnem finalu v Mariboru v petem nizu premagali kamniško ekipo.

  Na drugi strani ima Calcit Volleyball do zdaj en pokalni naslov. Do njega so prišli leta 2001, lani pa jim je zagodel žreb, kajti že v četrtfinalu so morali igrati z ACH Volleyjem. Čeprav so na obeh tekmah najboljši slovenski ekipi zadnjih let nudili dostojen odpor, so ostali brez zaključnega turnirja. Prav zaključni turnir pokala Slovenije pa je eden prvih ciljev kamniške ekipe v letošnji sezoni.

  Na Ravnah nismo odigrali najboljše tekme, kar me je nekoliko presenetilo, saj smo ves teden zelo dobro trenirali. Morda nasprotnik ni bil tako atraktiven in so bili igralci z mislimi že na pokalni tekmi s Salonitom. Vsekakor je to eden prvih vrhuncev v letošnji sezoni, zaključni turnir pokala Slovenije je naš prvi letošnji cilj, je pred tekmo s Kanalci dejal Marko Brumen, trener kamniških odbojkarjev.

  Kanalci v Kamnik prihajajo po preobratu v Mariboru v prejšnjem krogu. Na tej tekmi so spet bili brez Alana Komela, ki je ekipo dokončno zapustil – kariero naj bi nadaljeval v Libanonu -, toda tudi brez njega gre za ekipo, ki ima odlično začetno postavo, za razliko od prejšnjih let pa ima trener Leon Schilling tudi nekaj enakovrednih menjav na klopi. V prvi vrsti to velja za mladega organizatorja igre Ireneja Karnela in Daliborja Tomića, ki lahko igra kot sprejemalec ali korektor, sicer pa so z izjemo Jureta Okrogliča v prvi postavi sami izkušeni igralci, ki si vsekakor zaslužijo spoštovanje.

  Povratna tekma bo na sporedu v sredo, 9. decembra, v Kanalu. Zmagovalec obračuna pa se bo v polfinalu zaključnega turnirja, ki je predviden za 9. in 10. januar, pomeril z boljšim iz dvoboja Krka – Fužinar Metal Ravne.

  Calcit Volleyball v sezoni 2015/16

  Organizatorja igre: Jan Brulec, Jani Konjedic.

  Sprejemalci: Žiga Štern, Domen Kotnik, Primož Vidmar.

  Blokerji: Žan Novljan, Jure Lakner, Sašo Štalekar, Matic Videčnik.

  Korektorja: Tonček Štern, Andrej Štembergar Zupan.

  Prosti igralec: Klemen Hribar.

  Trener: Marko Brumen, pomočnik trenerja: Aleš Hribar

  Salonit Anhovo v sezoni 2015/16

  Organizatorja igre: Luka Krivec, Irenej Karnel.

  Sprejemalci: Dejan Čabarkapa, Jure Okroglič, Dalibor Tomić.

  Blokerji: Israel Dos Santos, Urban Česnik, Martin Jerončič.

  Korektorji: Darijo Savičič, Aleks Kovačič.

  Prosta igralca: Andrej Kovačič, Danijel Šarič.

  Trener: Leon Schilling, pomočnik trenerja: Rok Knafelc.

  Prve tekme četrtfinala pokala Slovenije:

  Danes: ACH Volley – Maribor (ŠD Tivoli, 17:00), jutri: Calcit Volleyball – Salonit Anhovo (ŠD Kamnik, 20:00), Triglav Kranj – Panvita Pomgrad (ŠD Planina, 19:00), Krka – Fužinar Metal Ravne (ŠD Marof, 20:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji