Prvi težji test za Kamničanke

  Sezono smo začele kot novo sestavljena ekipa, ob tem pa nas veliko manjkalo na začetku priprav zaradi reprezentančnih obveznosti. Ker se je po koncu svetovnega prvenstva do 23 let sezona zelo hitro začela, niti nismo imele veliko časa, da bi se uigralo. S te strani nam je šel žreb vsekakor na roko, saj smo do zdaj odigrane tekme izkoristile, da se še bolj spoznamo kot ekipa, uigramo in vidimo katere stvari bo treba še popraviti. Trenutno smo v državnem prvenstvu se neporažene, vendar z našo igro nikakor ne smemo biti zadovoljne. V svoji igri bomo morale popraviti še veliko stvari, je do zdaj opravljeno delo v državnem prvenstvu ocenila Tina Grudina, ki že tretjo sezono nosi dres Calcit Volleyja, ki je edini poraz v letošnji sezoni doživel na turnirju srednjeevropske lige v Bratislavi.

  Obe ekipi iz Bratislave se zdaleč nista slabi, vendar bi ju morale premagati. Predvsem na drugi tekmi proti ekipi Strabaga smo naredile ogromno lastnih napak in nismo izkoristile nasprotnikovih. Na trenutke smo pokazale res dobro odbojko, vendar je takoj sledil padec zbranosti, nepreciznost… Mislim pa, da sta nas ti dve tekmi dodatno motivirali za nadaljnje delo, pa je o uvodnem turnirju srednjeevropske lige povedala kamniška blokerka. Prav zaradi srednjeevropske lige, Kamničanke bodo 21. in 22. novembra igrale na turnirju v Olomoucu, bodo prvenstveni obračun s Formulo Formisom igrale že to sredo. 

  Rogožanke so v novo sezono vstopile z novim trenerjem na klopi, nekdanjim slovenskim reprezentantom Matevžem Kamnikom, svoje vrste pa so okrepile s hrvaško sprejemalko Valentino Vrbnjak, belorusko blokerko Hano Tupkino, nadarjeno blokerko iz Nove Gorice Tejo Bavdaž, s Prevalj je prišla Špela Bukovec, iz Zreč pa Žana Zdovc Šporer.

  Formis se je letos zelo okrepil tako na igralskem področju kot v trenerskem vodstvu. Tekma zagotovo ne bo lahka. Predvsem se bomo morale zbrati na začetne udarce in na sprejem, ki v ženski odbojki najbolj pogosto odločata tekme. Igrale bomo doma in seveda razmišljamo o vseh treh točkah, je odločna 21-letna Grudina, ki bo že v soboto igrala proti svoji nekdanji ekipi, GEN-I Volleyju.

  Državno prvenstvo je letos bolj izenačeno, tako da bo veliko več težjih tekem. Kot nekdanja igralka GEN-I Volleyja vem, da so zelo trmasta in neugodna ekipa, zato nas v soboto čaka še ena težka tekma. Opozorila pa bi tudi na Alianso Šempeter, ki ima tudi vrhunsko ekipo ki se bo vsekakor tudi borila za uvrstitev med prvih pet.

  Sicer pa je bilo za Tino Grudino letošnje poletje nekaj posebnega, saj je blestela tako v članski reprezentanci Slovenije, ki se je prebila v zadnji krog kvalifikacij za uvrstitev na SP 2018, še bolj pa na svetovnem prvenstvu do 23 let, kjer je okoli vratu prejela srebrno kolajno. Vse to je zanjo le še dodatna spodbuda v nadaljevanju kariere.

  Tega poletja jaz ne bom nikoli pozabila. Odigrale smo neverjetne tekme, pokazale odlično odbojko, tako v članskih kvalifikacijah kot na SP do 23 let. Če bi v finalu še zmagale, bi bilo res popolno poletje. Ampak tudi srebrna medalja na svetovnem prvenstvu do 23 let je nekaj neverjetnega. Vesela sem, da sem lahko z ekipo v dresu slovenske reprezentance priigrala takšen uspeh. Vidi se, da imamo v Sloveniji vrhunske športnike in da je treba delati na tem, sploh na mladih športnikih. Vesela sem tudi, da smo lahko pripomogle k temu, da postaja odbojka malo bolj gledan šport, je o reprezentančnih nastopih povedala Grudina.

  OK Calcit Volley v sezoni 2017/18

  Organizatorki igre: Amanda Petersen, Eva Pogačar.

  Sprejemalke: Pia Blažič, Katja Mihalinec, Helena Mijoč.

  Blokerke: Tina Grudina, Katja Mihevc, Ana Zaplotnik.

  Korektorke: Urška Igličar, Eva Zatkovič, Manja Jerala.

  Prosti igralki: Maja Pahor, Leja Janežič.

  Trener: Gregor Rozman, pomočnik trenerja: Aljoša Jemec.

  OK Formula Formis v sezoni 2017/18

  Organizatorki igre: Ana Pehnec, Špela Bukovec.

  Sprejemalke: Valentina Vrbanc, Žana Zdovc Šporer, Nina Kotnik, Pia Pravdič.

  Blokerke: Hana Tupkina, Teja Bavdaž, Ana Štern.

  Korektorki: Darja Eržen, Anja Ertl.

  Prosti igralki: Ana Sešel, Lina Pajnik.

  Trener: Matevž Kamnik, pomočnik trenerja: Žiga Kos.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

  *       

  Komentarji