Prvi cilj je zlati niz

  Zlati niz je v letošnji sezoni kamniški ekipi že prinesel napredovanje, ko so v šestnajstini finala v Apeldoornu domačo ekipo v njem premagali s 15:9. Na prvi tekmi v Kamniku je bilo 3:0 za slovenske pokalne zmagovalce, na Nizozemskem so bili domačini boljši s 3:1, v zlatem nizu pa so varovanci Marka Brumna kot rečeno še enkrat pokazali svojo moč in se zasluženo uvrstili v osmino finala. Vendar ima Lokomotiv močnejšo ekipo od Nizozemcev. Na prvi tekmi sta izstopala korektor Jurij Tomin in bloker Kostiantin Žilinski, ki pa imata ob sebi zelo dobre soigralce.

  Proti takšni ekipi redkokdaj igramo. Na korektorju je Tomina težko zaustaviti, tudi oba blokerja sta prodorna in morda le eden od obeh sprejemalcev nekoliko slabši na sprejemu, sicer pa so Ukrajinci na vseh igralnih mestih zelo dobro pokriti. Da gre za zelo dobro ekipo, smo se lahko prepričali že v pripravi na tekmo, ko so igrali s švicarskim Amrswillom, kar se je potrdilo tudi na igrišču. Videlo se je, da če ne igramo stoodstotno, če naredimo kakšno napako preveč, težko igramo proti njim. Vendar tekme v Harkovu nismo odigrali slabo, tekma je bila z izjemo drugi polovice četrtega niza zelo dobra, ampak kakovost je bila na njihovi strani. Toda, če jih stisnemo s svojimi servisi, kot smo jih po dveh dobrih serijah bratov Štern v tretjem nizu, zraven še z nekaj bloki in jih na ta način oddaljimo od mreže, lahko z njimi igramo,“ je o prvi tekmi osmine finala v Harkovu spregovoril Klemen Hribar.

  Ob dobrem servisu, ki bo eden od pogojev za to, da bi v Kamniku gledalci videli zlati niz, bo ena od prednosti domače ekipe tudi dvorana. Ukrajinci so navajeni igrati v večjih dvoranah, predvsem z višjim stropom.

  Res je, če imamo kje prednost, jo imamo prednost v naši majhni dvorani in vsi nekoliko računamo na to, da se bodo Ukrajinci v njej izgubili. Prvi cilj je zagotovo dobiti tekmo, kar bo možno le, če bomo igrali eden za drugega, če bomo maksimalno borbeni in agresivni na servisu ter če bomo uspešno krotili njihove močne skok servise, potem možnosti za zmago. V nasprotnem primeru jim bomo težko parirali. Zagotovo pa se ne bomo predali vnaprej, v tekmo gremo z mislijo, da jo dobimo s 3:0 ali 3:1, potem pa seveda še zlati niz, ker nagrada za končno zmago je zelo lepa, ruski Fakel iz Novega Urengoja.“

  Svoj optimizem Kamničani lahko gradijo tudi na zmagi v Krki, ki je prišla po treh zaporednih porazih po osvojenem pokalnem naslovu. Že v Harkovu so Kamničani prikazali zelo dobro igro in najavili, da so našli izhod iz manjše krize, v katero so zašli po velikem slavju v pokalnem tekmovanju.

  Od pokala naprej smo padli v globoko luknjo, delno zaradi utrujenosti, verjetno pa smo bili tudi čustveno izpraznjeni. Poraz v Murski Soboti niti ni bil nepričakovan, kajti Panvita je le ena boljših ekip v slovenski ligi. Tudi Mariboru je v Kamniku prikazal zelo dobro igro in zasluženo zmagal, je pa to še en dokaz, da če mi ne igramo blizu svojega maksimuma, težko premagamo katerokoli ekipo. Toda že v Ukrajini se je videlo, da se tudi mi počasi pobiramo, da prihajamo do svoje igre, ker smo v Harkovu večji del tekme igrali dobro in upam, da bomo to stopnjevali do konca sezone. Kar pa se Krke tiče, v Novem mestu smo igrali solidno, smo pa imeli srečo, da so domačini igrali še brez Luke Brulca. Nekaj so nam dali, nekaj smo si pošteno vzeli in to je bilo dovolj za zmago,“ se je eden najboljših slovenskih prostih igralcev dotaknil še sobotne kamniške zmage v Novem mestu.

  OK Calcit Voleyball v sezoni 2015/16

  ORGANIZATORJA IGRE: Jan Brulec, Jani Konjedic.

  SPREJEMALCI: Domen Kotnik, Andrej Štembergar Zupan, Žiga Štern, Primož Vidmar.

  BLOKERJI: Žan Novljan, Matic Videčnik, Jure Lakner, Sašo Štalekar.

  KOREKTOR: Tonček Štern.

  Prosti igralec: Klemen Hribar.

  Trener: Marko Brumen, pomočnik trenerja: Aleš Hribar.

  OK Lokomotiv Harkov v sezoni 2015/16

  Organizatorja igre: Oleksej Holoven, Maksim Beduha.

  Sprejemalci: Igor Slinčuk, Vladimir Tatarincev, Ilija Kovalov, Mikola Moroz.

  Blokerji: Konstiantin Žilinski, Dmitri Terjomenko, Mikola Rudnicki,

  Korektorja: Jurij Tomin, Oleh Plotinski,

  Prosti igralec: Denis Fomin, Filip Harmaš.

  Trener: Jurij Filipov, pomočnik trenerja: Igor Zjablicev.

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji