Prva zmaga za Calcit Volleyball III

  Tretja kamniška ekipa, ki jo sestavljajo kadeti in mladinci, je na svoji drugi domači tekmi v tretjeligaški konkurenci zabeležila prvo zmago. V dvoboju ekip, ki sta v prejšnjem krogu izgubili, so v prvem nizu precej prepričljivo prišli do vodstva z 1:0, zato pa so v drugem in tretjem nizu imeli proti Novomeščanom veliko več dela. Toda v končnicah nizov, ko je bilo to najbolj potrebno, so prikazali najboljšo igro in se zasluženo veselili prvih treh točk v članski konkurenci. Že v nedeljo bo praktično celotna kamniška ekipa na kvalifikacijskem turnirju za državno prvenstvo mladincev.

  Morda izid kaže na to, da smo do zmage prišli na lahek način, a še zdaleč ni bilo tako. V prvem nizu so imeli gostje kar nekaj težav, da so se prilagodili na igralne razmere v naši dvorani na OŠ Toma Brejca, v drugem in tretjem nizu so bili veliko bolj nevarni. Zadovoljen sem, kako so fantje odigrali končnici obeh nizov, saj so bili prav takrat najbolj zbrani. Vsekakor bo to lepa šola za naprej. Dobro smo delovali v break fazi, v bloku in obrambi, čemur smo v zadnjem času namenili največ pozornosti. Nekoliko slabši smo bili na podaji, kjer je Forštnarič dobro opravil svojo nalogo, medtem ko ima Sojer malo težav s svojo formo, vendar verjamem, da bo tudi on kmalu v želeni formi, je po prvi članski zmagi svojih varovancev dejal trener Aleš Hribar.

  Za Kamničane so v drugem krogu 3. DOL – zahod igrali: Rok Forštnarič, Tom Sojer, Teo Podobnik, Noel Šimenc, Gašper Hribar, Jakob Kutnar, Jure Krašovic, Jan Jurič, Peter Kadunc, Žan Dolžan, Bor Rotar, Matija Lakner, Kristjan Krt in Jan Fink. 

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

  Komentarji