Iz Mokronoga s točkama

  Druga kamniška ekipa je svojo prvo tekmo v drugoligaški tekmi igrala šele danes, saj je bila njihova uvodna tekma proti Špan Brezovici preložena, igrali jo bodo prihodnji petek. Čeprav novinci v ligi, so se domov vrnili z dvema točkama, a bi se kaj lahko tudi s tremi, če bi prikazali igro, ki so jo sposobni. V prvem nizu so igrali z veliko napakami, vendar so kljub temu bili tudi v vodstvu, na koncu pa so se vendarle veselili domači odbojkarji.

  V drugem nizu so prevladovali Kamničani, ki so bili tudi v tretjem že na pragu zmage, saj so vodili že s 23:19, nato pa so popustili na sprejemu ter dovolili ekipi Mokronoga, da je izid izenačila. V razburljivi končnici so bili bolj zbrani Calcitovci, ki so v četrtem nizu razočarali, zato pa so tie-break spet odigrali, kot znajo ter zasluženo prišli do prve zmaga v letošnjem državnem prvenstvu.

  Za Calcit Volleyball so večji del tekme igrali Jernej Smrekar, David Renko, Uroš Kočevar, Tine Makovec, Luka Lazar, Marko Merkun in prosti igralec Metod Golob. Vmes so priložnost za igro dobili še Rok Kočevar, Timotej Ratek, Grega Ratek in Žan Bezjak.

  Čeprav smo zmagali, nisem najbolj zadovoljen z našo igro, saj je bilo v njej preveč nihanja in smo samo na trenutke igrali dobro. Ne glede na to smo zasluženo prišli do zmage, možno pa je, da nam bo v nadaljevanju prvenstva še žal za izgubljeno točko, je po gostovanju v Mokronogu dejal Gregor Hribar, trener druge ekipe Calcit Volleyballa.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

  Komentarji