Proti Strabagu z osvojenim nizom

  Calcit Volley – Strabag UK Bratislava 1:3 (22, -19, -21, -14)

  Bratislava – Športna dvorana Mladost, 50 gledalcev, sodnika: Marschner, Buchar (oba Češka).

  Calcit Volley: Grudina 13, Peterson 1, Mihevc 4, Blažič 11, Igličar 22, Mihalinec 8, Zaplotnik, Pogačar, Zatkovič, Janežič – libero, Jerala, Mijoč 2, Pahor – libero: Gregor Rozman.

  Strabag UK Bratislava: Babjakova, Nikmonova – libero, Hudecova 13, Hronska Kručovska 7, Candrakova 5, Radonjić 11, Jančova 1, Ševarikova 14, Ramajova, Ovečkova 6, Haberova, Pisečna, Frolova, Ciganikova 14. Trener: Tomaš Varga.

  Varovanke Gregorja Rozmana so v prvi tekmi turnirja v Bratislavi do zmage prišle šele po hudem boju, saj so domačo Slavijo ugnale šele v petem nizu. Manj uspeha so imele proti v letošnji sezoni najboljši slovaški ekipi, ki je v domačem prvenstvu aktualne slovaške državne prvakinje premagal s 3:0, boljši pa je bil tudi od Calcit Volleyja. Kamničanke so sicer povedle z 1:0 v nizih, vendar nadaljevanje zanje ni bilo tako uspešno, naredile so preveč lastnih napak, imele pa so tudi premalo razpoloženih igralk v napadu, pa tudi sprejem in servis nista bili na ravni, ki bi jim lahko prineslo zmago.

  Že prvi niz se ni začel po željah kamniških odbojkaric, ki so zaostajale za štiri točke (3:7), a so še pred odhodom na prvi tehnični odmor ulovile ekipo Strabaga. Čeprav so bile Slovakinje boljše v bloku, so bile Kamničanke vseeno bolj učinkovite v napadu, predvsem to velja za Tino Grudino in Urško Igličar, za nameček pa so naredile tudi veliko manj lastnih napak. V končnici niza so dosegle dve zaporedni točki za vodstvo s 24:21, za vodstvo z 1:0 v nizih pa so izkoristile svojo drugo zaključno žogo.

  Drugi niz je bil do drugega tehničnega odmora v glavnem izenačen, večkrat so bile sicer v vodstvu slovaške odbojkarice, ki so ob obeh tehničnih odmorih imele točko prednosti. Do prve večje prednosti so Bratislavčanke prišle pri izidu 20:17, ki je izkoristila nekoliko slabši sprejem kamniške ekipe. S tem pa težav za slovenske odbojkarice še ni bilo konec, saj so bile tudi premalo prodorne v napadu, tako da so nasprotnice prišle do kar sedmih zaključnih žog za izenačenje v nizih.

  Tudi v tretjem nizu sta se ekipi do drugega tehničnega odmora v glavnem menjavali v vodstvu, spet pa je bil za Kamničanke, ki jim servis nikakor ni stekel, kot so si želele, usoden vstop v končnico niza. Strabag, ki je imel v svojih vrstah več razpoloženih igralk, je s tremi zaporednimi točkami prišel do vodstva z 21:18, ki ga nato ni več izpustil iz rok. Tokrat je izkoristil že prvo zaključno žogo. 

  V četrtem nizu so Calcitovke še vodile s 7:5, z delnim izidom 9:1 pa so slovaške odbojkarice prišle do odločilne prednosti (14:8), ki jim je zadoščala za zanesljivo zmago. Do konca niza je bilo vse v znamenju razigrane ekipe iz Bratislave, ki je prišla do prve letošnje zmage v srednjeevropski ligi, medtem ko so Kamničanke izgubile svojo prvo letošnjo uradno tekmo.

  Izjava po tekmi:

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: Tri nize smo odigrali dobro, kar nam je stalo ugodnejšega izida pa so bile lastne napake na servisu, kot v napadu. V tekmo smo šli z zavestjo, da bomo pritiskali s servisom ne glede na končni razplet. Žal se nam ni izšlo in v teh lastnih napakah gre iskat vzroke za poraz. Ni pa to nič tragičnega, saj smo bili prve tri nize enakovredni nasprotnicam in smo sami iz rok izpustili lepo priložnost, da se domov vrnemo z bolj ugodnim izidom. Predvsem je škoda tretjega niza, v katerem smo imeli napad za 19:16, nato pa smo naredili še tri napake na lastnem servisu, vendar to so učna leta, ki jih mora naša mlada ekipa dati skozi.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji