V Zabreznico po četrto zmago v DP

  Kamničanke so se s prvega turnirja letošnje srednjeevropske lige v Bratislavi vrnile s polovičnim uspehom, zmago in porazom. Na prvi tekmi so po hudem boju z minimalnim izidom ugnale aktualnega slovaškega prvaka Slavijo, na drugi pa so po dobri igri v prvem nizu, na koncu morale priznati premoč ekipi Strabag EU Bratislava.

  Čeprav se domov vračamo z zmago in porazom, napredujemo v svoji igri in to je v tem trenutku najbolj pomembno. Moti me le to, da smo naredili preveč lastnih napak, s katerimi smo nasprotnice vrnili v igro. Tako je bilo na tekmi s Slavijo, še bolj pa na tekmi proti Strabagu in to je tisto, kar bomo morali popraviti, je po gostovanju na Slovaškem dejal Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja.

  Pred Kamničankami je zdaj, vsaj na papirju, spet nekoliko lažje delo, saj jih jutri čaka tekma proti Zgornji Gorenjski, prihodnjo soboto pa bodo gostile Kemo Puconce. Podobno kot Calcit Volley je tudi Zgornja Gorenjska pred začetkom sezone precej spremenila ekipo. Namesto Iztoka Kšele jo zdaj vodi Aleš Centa, zapustile pa so jo Tjaša Tučen, Manca Rotar, Meta Avsenik, Zala Košak, Hana Marzidovšek in Eva Pogačar, ki se je po dveh letih vrnila v Kamnik. Zato pa sta iz vrst Calcit Volleyja prišli Klara Kregar, sicer igralka druge kamniške ekipe, in Meta Jerala Kegljevič, novinke pa so še Ivana Tanasković, Katjuša Rozman in Tara Friškovec.

  Po koncu minule sezone sem razmišljala, da bi končala z igranjem odbojke, vendar sem se na koncu odločila, da bi se bilo najlepše posloviti v domačem okolju, v ekipi, v kateri sem začela igrati odbojko. Naša ekipa je sestavljena iz pretežno mlajših igralk, vmes je tudi nekaj izkušenejših in če nam bo vse to uspelo združiti v pravo celoto, lahko pričakujemo, da bomo igrale všečno odbojko, je pred začetkom sezone na uradni predstavitvi kluba dejala Meta Jerala Kegljevič, ki je štiri leta nosila kamniški dres in v njem dvakrat osvojila naslov državne prvakinje, enkrat pa tudi prvo mesto v srednjeevropski ligi.

  Že med tednom je Nova KBM Branik v vnaprej odigrani tekmi s 3:0 premagal Ankaran Hrvatine, danes pa se bosta v Hočah pomerili ekipi Formule Formisa in Luke Kopra. Ljubljana bo v soboto v Šempetru skušala priti do prve letošnje zmage, a bo to zanjo vse prej kot lahko, medtem ko bo derbi kroga v Puconcih, kjer bo gostoval GEN-I Volley, ki je ob Kamničankah in Mariborčankah edina ekipa v 1. DOL za ženske, ki še ni izgubila.

  Pari 4. kroga v 1. DOL za ženske

  Petek, 27. oktober: Formula Formis – Luka Koper (VŠD Hoče, 20.00), sobota, 28. oktober: Zgornja Gorenjska – Calcit Volley (ŠD pod Stolom, 18.00) Aliansa Šempeter – Ljubljana (OŠ Šempeter, 19.30), Kema Puconci – GEN-I Volley (Zelena dvorana Puconci, 19.00), že odigrano: Ankaran Hrvatini – Nova KMB Branik 0:3 (-12, -19, -18).

  OK Calcit Volley v sezoni 2017/18

  Organizatorki igre: Amanda Petersen, Eva Pogačar.

  Sprejemalke: Pia Blažič, Katja Mihalinec, Helena Mijoč.

  Blokerke: Tina Grudina, Katja Mihevc, Ana Zaplotnik.

  Korektorke: Urška Igličar, Eva Zatkovič, Manja Jerala.

  Prosti igralki: Maja Pahor, Leja Janežič.

  Trener: Gregor Rozman, pomočnik trenerja: Aljoša Jemec.

  OK Zgornja Gorenjska

  Organizatorki igre: Ivana Tanasković, Tara Friškovec.

  Sprejemalke: Špela Lužovec, Meta Jerala, Zoja Humerca.

  Blokerki: Anja Zorman, Isa Ramič.

  Korektorka: Klara Kregar.

  Prosti igralki: Katjuša Rozman, Ema Burja.

  Trener: Aleš Centa.

  Napisal: Miha Štamcar
  Foto: Matej Klanšek Velej

  Komentarji