Proti Panviti ne bo lahko

  Tudi sam sem mislil, da se bom ekipi lahko pridružil pozneje, morda šele v polfinalu, toda bolečine so bile vse manjše, in ker gre končnico, ki je za nas v tej sezoni najbolj pomembna, sem stisnil zobe in igral že proti Krki. Z gležnjem je zdaj že skoraj vse v redu, mi sicer še vedno zateka, verjetno sem začel prezgodaj, ampak zdaj zagotovo ni pravi trenutek, da bi lahko počival in soigralce spodbujal le s tribune, je svojo hitro vrnitev na igrišče pojasnil neuničljivi Hribar, ki proti Sobočanom pričakuje težje tekme, kot so bile s Krko. Z njimi so v štirih tekmah zmagali le na obeh domačih tekmah, obakrat pa so na gostovanju ostali praznih rok.

  Na srečo smo obe tekmi s Krko dobili dokaj gladko. Osebno sem se nekoliko bal povratne tekme v Novem mestu, vendar smo vse tri nize odigrali na visoki ravni in si priborili teden dni prosto. V tem času smo se lahko v miru pripravili na polfinale, mislim, da smo zdaj sproščeni, saj vemo, da smo v želeni formi, s katero lahko premagamo Panvito, ki ima odlično ekipo. Vemo, da smo Sobočane sposobni premagati, vendar bo to treba dokazati na igrišču. V polfinalu končnice odločajo malenkosti, na takšnih tekmah ni favoritov, pomembna je le še dnevna forma, katera ekipa bo bolj požrtvovalna, v kateri je večji moštveni duh. Je pa res, da imamo nekoliko prednosti pred njimi v tem, da imamo na voljo več enakovrednih menjav, meni Hribar.

  Tudi drugi polfinale ni presenetljiv. Kanalci so, tako kot Panvita Pomgrad, v četrtfinalu potrebovali tri tekme, da so zlomili odpor Maribora, Sobočani so na kolena spravili Triglav Kranj, medtem ko je ACH Volley v dveh tekmah opravil s SIP Šempetrom.

  Uvrstitev ACH Volleyja v polfinale končnice seveda ni nobeno presenečenje, medtem ko so imeli Kanalci in Mariborčani med sezono veliko nihanj. Več so si jih še v rednem delu sezone privoščili Kanalci, kar je verjetno posledica tega, da nekateri njihovi igralci, tako kot jaz sam, hodijo v službo in so zato tekme ob sredah toliko bolj naporne, ampak zanje je znano, da so najboljši, ko je to najbolj potrebno. Njih je težko premagati, čeprav so Ljubljančani v tem paru favoriti, je o drugem polfinalnem obračunu dejal 25-letni kamniški prosti igralec, ki je eden od petih odbojkarjev Calcita Volleyballa, ki so na širšem seznamu selektorja slovenske reprezentance Andree Gianija. Hribar je bil med izbranci že lani, žal pa nato, zaradi službenih obveznosti ni mogel igrati na evropskem prvenstvu.

  Pred letošnjo reprezentančno sezono sem se v službi dogovoril, da mi odobrijo več dopusta, zato zdaj pogosto delam tudi več kot osem ur, sem pa vodilnim v službi hvaležen, da so mi šli na roko. Prezgodaj je še govoriti, ali bom ostal med izbranci tudi v svetovni ligi, zagotovo pa bom naredil vse, da ostanem v ekipi. Zato moram zdaj končnico odigrati čim bolje in iti čim bolje pripravljen na začetek priprav. Zame je vsak trening v reprezentanci z igralci, ki igrajo v najboljših ligah na svetu, velika pridobitev, zato sem toliko bolj vesel, da sem dobil priložnost, se reprezentančnega zbora veseli Klemen Hribar, toda še pred tem ga s Calcitom Volleyballom čaka končnica državnega prvenstva.

  Spored polfinala končnice 1. DOL za moške

  Prva tekma, sobota, 16. april: Calcit Volleyball – Panvita Pomgrad (ŠD Kamnik, 19:00), ACH Volley – Salonit Anhovo (ŠD Tivoli, 19:00), nedelja, 17. april: ACH Volley – Salonit Anhovo (ŠD Tivoli, 18:00).

  Druga tekma, sreda, 20. april: Panvita Pomgrad – Calcit Volleyball (dvorana OŠ I, Murska Sobota, 19:00), Salonit Anhovo – ACH Volley (ŠD Kanal, 19:00).

  Morebitna tretja tekma, sobota, 23. april: Calcit Volleyball – Panvita Pomgrad (ŠD Kamnik, 19:00), ACH Volley – Salonit Anhovo (ŠD Tivoli, 18:00).

   Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji