Zadnja ovira na poti do finala

  Ker bo tekma na Galjevici, ki je matična dvorana vitalovk, calcitovke pa v njej igrajo in trenirajo le občasno, aktualne državne prvakinje ne bodo imele izrazite prednosti domačega igrišča.

  Res je, da je to dvorana Vitala, vendar smo v njej v letošnji sezoni že velikokrat igrale in mislim, da nam ustreza. Kar se dvorane tiče, bomo na istem, nobena ekipa ne bo imela prednosti, meni Meta Jerala, ki je uvrstitev vitalovk v polfinale končnice ne preseneča. Z njimi so se varovanke Gašperja Ribiča v letošnji sezoni pomerile štirikrat, na vseh štirih tekmah zmagale, nekajkrat so se pomerile tudi na pripravljalnih tekmah. Skrivnosti med njimi tako praktično ni.

  Koprčanke so imele v letošnji sezoni veliko težav s poškodbami in boleznimi. Tako v četrtfinalu spet ne igrala Marina Barič, tudi Tina Kaker še ni popolnoma nared, zato so vitalovke imele nekoliko olajšano delo. Dejstvo je, da igralke Vitala dobro poznamo, toda tudi one nas, tako da smo si glede tega na istem. V prednosti bo tista ekipa, ki bo to poznanstvo znala bolje izkoristiti.

  V zadnjem času, vse od začetka modre skupine, odbojkarice Calcita Ljubljane igrajo zelo dobro. Dobro formo so potrdile z zmago na zaključnem turnirju srednjeevropske lige, po njej pa niso popuščale. Tudi v četrtfinalu proti Kemi Puconcem niso imele večjih težav.

  Zadnje tri tedne smo imeli zelo intenzivne treninge, veliko časa smo namenili uigravanju in upam, da bomo to potrdile tudi na teh dveh oziroma treh, upam, da, dveh tekmah polfinala končnice. Morale bomo igrati na najvišji ravni, da bomo potem v morebitnem finalu svojo igro še dvignile, bo pa v njem še veliko težje.

  Če je bil polfinalni par Calcit Volleyball – UOK Vital Ljubljana morda za nekoga nekoliko nepričakovan, saj so nekateri na mestu vitalovk videli Koprčanke, to zagotovo ne velja za drugi polfinalni obračun med Novo KBM Branikom in GEN-I Volleyjem.

  Tudi v tem polfinalnem paru lahko pričakujemo dobro igro z obeh strani. Novogoričanke igrajo že vso sezono zelo konstantno, brez večjih nihanj, so zelo potrpežljive in silijo nasprotne ekipe k napakam. Morda niso tako preprečljive v napadu, so zato toliko boljše na sprejemu in obrambi. Se pravi, da nasprotni ekipi ni lahko, in če ni tudi ona potrpežljiva, se izid hitro lahko obrne. Mariborčankam zagotovo ne bo lahko, ampak tudi nam ne, kajti to so pomembne tekme, v katere bo treba stopiti s trezno glavo, saj se sicer tehtnica zelo hitro prevesi na drugo stran, je ob koncu opozorila tudi v letošnji sezoni odlična prosta igralka Calcita Volleyballa.  

  Medtem ko so se calcitovke že osmič zapored uvrstile v polfinale končnice, v svojem prvem polfinalu so izgubile s takratnim HIT Novo Gorico, zdajšnjim GEN-I Volleyjem, so se vitalovke vanj po sedmih letih spet uvrstile. Pred sedmimi leti so na obeh tekmah namučile poznejše državne prvakinje Novo KBM Branik, v tekmi za tretje mesto pa so v treh tekmah morale priznati premoč tudi takratnemu Calcitu Kamniku. A to je danes le še zgodovina, videli bomo, kaj bo prinesla sedanjost.

  Spored polfinalna končnice 1. DOL za ženske

  Prvi polfinalni tekmi, sobota, 16. april: Calcit Volleyball – UOK Vital Ljubljana (ŠD Galjevica, 17:00), Nova KBM Branik – GEN-I Volley (ŠD Lukna, 18:00).

  Drugi polfinalni tekmi, sreda, 20. april: UOK Vital Ljubljana – Calcit Ljubljana (ŠD Galjevica, 20:00), GEN-I Volley – Nova KBM Branik (Mestna dvorana Nova Gorica, 19:00).

  Morebitni tretji polfinalni tekmi, sobota, 23. april: Calcit Ljubljana – UOK Vital Ljubljana (19:00), Nova KBM Branik – GEN-I Volley (ŠD Lukna, 18:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec


   

   

   

   

   

   

  Komentarji