Pohvale navkljub porazoma

  Medtem ko je KekoOprema Žužemberk na prvih tekmah brez večjih težav brez izgubljenega niza premagala Braslovče, so Kamničani igrali proti ekipi iz Kanala. Uvod tekme je pripadel Kamničanom, ki so v postavi Drnovšek, Kirn, Mujanovič in Okorn slavili proti prvi ekipi iz Salonita z rezultatom 25:20. V tem nizu se je vrstilo veliko število lepih akcij, predvsem pa sta obe ekipi odlično igrali v polju, kjer se je videla uigranost obrambe. Drugi niz sta obe ekipi začeli z drugima postavama. Kamničani v postavi Lavtar, Koncilija, Krt in Uršič. Do 15. točke sta bili ekipi izenačeni in si nobena ni priigrala bistvene prednosti, potem pa so Kamničani povedli z 19:15, vendar so se nato v njihovi igri pojavile številne lastne napake, kar jih je pripeljalo do izgubljenega niza 22:25. O zmagovalcu je odločal tretji niz, ki je bil vse do rezultata 21:21 izenačen, potem pa so imeli kanček več športne sreče in znanja odbojkarji iz Kanala.

  V tekmi za prvo mesto in neposredno uvrstitev na finalni turnir so Žužemberčani še enkrat zanesljivo prišli do zmage, veliko bolj izenačen je bil obračun med domačini turnirja in Braslovčami. Prvi niz je bil v znamenju izenačene igre, na koncu niza pa so spet več zbranosti prikazali gostje iz Braslovč, ki so zmagali s 25:23. V drugem nizu je bila veliko boljša kamniška zasedba, tako da je o zmagovalcu še enkrat odločal tretji niz. Pobudo so prevzeli Braslovčani, ki so vodili že s 23:16, vendar se Kamničani niso predali, dosegli so osem točk zapored in imeli celo prvo zaključno žogo za uvrstitev na finalni turnir, žal pa je sodnica naredila napako, tako da so s 26:24 slavile Braslovče, ki so bili v dodatni tekmi za uvrstitev med najboljše štiri ekipe v Sloveniji brez možnosti proti Kanalcem.  

  Odigrali smo enega boljših, če ne celo najboljši turnir v letošnji sezoni. Predvsem prva tekma proti Salonitu je bila zelo kakovostna, v njej smo prikazali največ tehničnega in taktičnega znanja, zato si vsi igralci zaslužijo čestitke za prikazano igro. Na koncu nam je manjkalo malce športne sreče, sicer bi se mi veselili uvrstitve na finalni turnir, ampak po drugi strani je pomembno, da smo videli, da fantje delajo v pravi smeri, da so tehnično enakovredni nasprotnikom, zaostajamo le v telesni višini, je svoje varovance pohvalil trener Jure Sitar.

  Za Calcit Volleyball so na polfinalnem turnirju igrali: Luka Kirn, Nik Drnovšek, Nik Mujanovič, Miha Okorn, Mark Uršič, Timotej Krt, Žiga Koncilija, Matic Lavtar, Gregor Frece, Luka Blaževič , Enej Sladič, Lan Rolih, Matevž Šarec, Nik Rauter, Aleks Bogataj in Tevž Kruhar. 

   

  Izidi polfinalnega turnirja

  http://www.odbojka.si/tekmovanja2015/2015_mala/2015_mala_dki/2015_ma_dki_4

   

  Komentarji