Še Krka, nato priprave na končnico

    Do konca rednega dela prvenstva v Sportklub prvi odbojkarski ligi za moške je na sporedu le še zadnji, 21. krog. V njem bodo odbojkarji Calcit Volleyja gostovali v Novem mestu pri domači Krki. Tekma se bo začela v nedeljo, ob 20. uri.

    Kamničani so do tekme z ACH Volleyjem v letu 2022 nanizali štirinajst zaporednih zmag, pred tednom dni so prvič v letošnji sezoni premagali tudi Merkur Maribor, zato so z veliko mero optimizma vstopili tudi v tekmo proti vodilnim Ljubljančanom. Z zmago bi varovanci Matije Pleška še ostali v igri za drugo mesto po rednem delu prvenstva, vendar bi morali Ljubljančani doma premagati Mariborčane. V prvem nizu so imeli kamniški odbojkarji celo tri zaključne žoge za vodstvo z 1:0, po slabšem drugem nizu, v katerem je bil ves čas boljši ACH Volley, pa so v tretjem vodili z 18:14. Toda v končnici niza so naredili nekaj nepotrebnih lastnih napak in ostali brez želene zmage.

    »V prvem nizu smo prikazali dobro odbojko, vsaj do končnice, ko smo imeli nekaj break žog v zraku, ki jih nismo realizirali in spremenili v svojo točko. Na koncu smo niz izgubili na razliko, kar se je v drugem nizu poznalo, ko smo preveč padli v svoji igri. Je pa res, da smo v tretjem nizu spet pokazali nekaj več, imeli pobudo vse do 18:14, v končnici niza pa smo bili ponovno premalo odločni v napadu. Tudi sicer smo skozi vso tekmo naredili preveč napak v napadu, ki je bil za ACH Volley preprosto premalo učinkovit,« je prvi letošnji poraz svojih varovancev komentiral Matija Pleško, trener Calcit Volleyja.

    Čeprav nikoli ni prijetno izgubiti, zaradi poraza v kamniški ekipi ni nobene panike. Pleško je dobil določene odgovore, ki mu bodo prišli prav v končnici državnega prvenstva. Do začetka končnice bo imel s svojimi varovanci dovolj časa, da še izboljšajo svojo igro, že zdaj pa je jasno, da bodo v četrtfinalu igrali s Črnučami. Prva tekma bo na sporedu v sredo, 23. marca, v Kamniku. Še pred njo pa Kamničane v nedeljo čaka še gostovanje v Novem mestu.

    »Pred nami je še zadnji krog, nato pa se začenja končnica, ko ne bo prav nič pomagalo, če ne bomo pravi. Odločilna bo vsaka tekma, upam pa, da se bomo lahko nanjo čim bolje pripravili. Prepričan sem, da bo vsakdo od igralce dodal še nekaj več, saj bo to nujno potrebno. Vendar ne smemo pozabiti na nedeljsko tekmo, ki resda o ničemer ne odloča, bo pa popolnoma drugače ali bomo v končnico vstopili z zmago ali porazom,« pred zadnjo tekmo rednega dela prvenstva opozarja Pleško.