Pred Rogožankami še v Trentino

  Svojo zadnjo tekmo so kamniške odbojkarice odigrale 3. marca, ko so v domači dvorani v odločilni tekmi za prvo mesto po rednem delu državnega prvenstva izgubile z Novo KBM Branikom. Glede na nekatere težave s poškodbami v ekipi, je odmor za varovanke Gregorja Rozmana po svoje celo dobrodošel, toda po drugi strani so znova izven tekmovalnega ritma, kajti s Formulo Formis, ki je v četrtfinalu končnice 1. DOL za ženske v dveh tekmah izločila ekipo Roto-Kena Puconci, bodo prvo polfinalno tekmo igrale šele 24. marca.

  Težko je biti pameten, kaj bi bilo bolje. O tem nima smisla razmišljati, temu smo se morali prilagoditi in iz tega bomo morali potegniti vse tisto najboljše. Po eni strani nam je ta prvenstveni odmor prišel prav, kajti v tem obdobju smo deset dni dobro trenirali, hkrati pa so poškodovane igralke spet lahko normalno trenirale, tako da zdaj lahko računamo na vse igralke, je pred današnjim odhodom v Italijo dejal Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja.

  Razveseljivo je, da bo spet lahko zaigrala kapetanka Urška Igličar, iz dneva v dan pa je bolje pripravljena tudi Olivera Kostić, ki bi v končnici prvenstva morda že lahko pomagala soigralkam. Sicer pa bodo Kamničanke pred nadaljevanjem prvenstva igrale dve pripravljalni tekmi v Italiji. Delta Informatica Trentino je trenutno na šestem mestu A-2lige, Sorello Ramonda Montecchio pa je na štirinajstem mestu od osemnajstih ekip.

  Vse svoje misli smo že usmerili proti polfinalnemu obračunu s Formulo Formis, tako da nam bosta tekmi proti močnima italijanskima ekipama prišli zelo prav. Dejstvo je, da smo pred najbolj pomembnim obdobjem v sezoni. Od zdaj naprej popravnega izpita ne bo več, je še dejal Rozman.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji