Pred Puconci z Američankami

  Branilke naslova slovenskih državnih prvakinj so z osvojitvijo prvega mesta v modri skupini izpolnile tihi cilj, ki so si ga zastavile. Če redni del tekmovanja zanje ni bil najbolj uspešen, so modro skupino odigrale praktično brez napake. Začetek morda ni bil najbolj obetaven, saj so v Novi Gorici izgubile točko, toda zato v nadaljevanju igrale s tekmo na tekmo bolje.

  Z uresničitvijo cilja smo lahko zadovoljni, seveda pa to še ne zagotavlja tudi končnega uspeha. Je pa dober občutek, če veš, da boš imel v končnici prednost domačega igrišča in upam, da se nam bo to na koncu leta obrestovalo. Dober občutek je tudi zato, ker smo imeli v prvem delu sezone, kar nekaj težav. Delno tudi zaradi skakanja iz leta prvakinj v domače prvenstvo, ko se je liga prvakinj za nas končala, so se igralke lažje osredotočile le na eno tekmovanje. Mislim, da smo do zaključnega turnirja srednjeevropske lige dobro stopnjevali svojo formo, vendar bo treba zdaj spet najti pravo mero treninga in počitka do začetka končnice, potem pa v njej stopnjevati formo in upam, da bomo tudi v tem uspešni, po osvojenem prvem mestu v modri skupini razmišlja Gašper Ribič, trener odbojkaric Calcita Volleyballa, ki so se presenetljivo hitro ujele z novo organizatorko igre Ilko van de Vyver.

  Kot kaže, je k temu, pripomogla tudi njena kakovost, saj so se stvari hitro postavile na pravo mesto. Soigralke so jo hitro sprejele, njena energija, odnos do treninga in kot rečeno kakovost so stvari, ki so prinesle k tako hitri prilagoditvi na novo podajalko, ki je ena pomembnejših funkcij v ekipi in za zdaj imamo kar srečo, da smo jo dobili.

  Po zmagoviti seriji bi si calcitovke morda želele, da ne bi prišlo do tako dolgega premora do začetka končnice, toda po drugi strani je po svoje dobrodošla. Predvsem za kapetanko Petro Vrhovnik, ki še vedno ne more normalno trenirati zaradi težav s hrbtom. V končnici prvenstva bo Vrhovnikova ekipi še kako prišla prav.

  Petra že nekaj časa ne more normalno trenirati in upam, da se bo stanje pri njej popravili in da bomo kmalu lahko računali nanjo. Glede odmora pred končnico pa se nima smisla obremenjevati. Tako kot je, tako moramo vzeti, so plusi in minusi, ampak naše delo je v dvorani, skušali bomo čim bolje trenirati, izkoristiti teh 14 dni za pripravo na ta zaključek. Imamo dovolj časa za dober trening, pravi Ribič, ki bo pred tekmo s Kemo Puconci odigral le eno prijateljsko tekmo. Prihodnji četrtek v Kamnik prihaja izredno močna selekcija ZDA do 18 let, kar bo dobrodošel test za Ribičeve varovanke.

  V tej sezoni smo odigrali veliko število tekem in s tega vidika sem razmišljal, da v tem trenutku bolj potrebujemo trening, zato v tem tednu več pozornosti namenjamo treningom, drug teden pa bomo igrali še prijateljsko tekmo z Američankami. Pravijo, da gre za dobro ekipo, šele, ko bodo prišle v Kamnik, bomo videli, če je tako, v vsakem primeru pa bo to dober test naše pripravljenosti, je krajši pogovor končal Ribič.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

   

  Komentarji