Za konec modre skupine Triglav

  Lažji poškodbi Domna Kotnika in Žige Šterna je v zadnjih dveh krogih na najboljši možni način skušal izkoristiti nekdanji mladinski reprezentant Primož Vidmar, ki pa je pred tem tudi sam imel težave s poškodbami. Z njim v sprejemalskem paru so Kamničani slavili v Kamniku, minulo soboto pa so v Tivoliju namučili ACH Volley.

  Šele v zadnjem obdobju sem lahko začel z normalnimi treningi. Nekaj časa sem bil na treningih v vlogi libera, zdaj spet lahko normalno igram, je o svojih težavah spregovoril 21-letni odbojkar, ki drugo sezono igra za Calcit Volleyball.

  V modri skupini smo si želeli, da bi jo končali na prvem mestu, ampak na koncu moramo vseeno biti zadovoljni z drugim mestom. Žal nikoli ne bomo vedeli, kako bi se tekma z ACH Volleyjem končala, če bi v soboto lahko igrali v polni zasedbi, saj smo jim bili tudi v tako oslabljeni zasedbi konkurenčni. Če nič drugega, smo na tej tekmi še enkrat več videli, da smo Ljubljančanom lahko konkurenčni.

  Kamničane velja pohvaliti, da se po osvojenem pokalnem naslovu niso zadovoljili z lovoriko, ampak skušajo tudi v prvenstvu priti čim višje.

  Glavni cilj je vseeno državno prvenstvo, mislim pa, da smo dobro igrali tudi v pokalu challenge, kjer smo nesrečno izpadli, z malo sreče pa bi se morda lahko uvrstili v finale srednjeevropske lige. Zdaj je pred nami še končnica državnega prvenstva. Že v tem tednu so treningi spet nekoliko težji, veliko je poudarka na fitnesu, saj bo po sobotni tekmi s Triglavom sledil desetdnevni odmor do prve četrtfinalne tekme končnice, tako da je to časa, da obnovimo telesno moč.

  Vendar to ne pomeni, da bo zaradi tega sobotna tekma s Kranjčani za kamniške odbojkarje kaj manj pomembna. Noge bodo morda nekoliko težje, ne pa tudi želja po novi zmagi.

  Modro skupino želimo končati z zmago. Na tej tekmi bo najbolj pomemben pristop, želja po zmagi, čeprav ne nam ne Triglavu tekma ne bo prinesla prav veliko. Mi bomo modro skupino končali na drugem mestu, oni na tretjem, tako da bomo lahko oboji igrali sproščeno.

  V četrtfinalu končnice bodo kamniški odbojkarji igrali z novomeško Krko, ki je bila najboljša v zeleni skupini.

  Krka je bila za nas vedno neugoden nasprotnik, ki lahko tudi preseneti, vendar pa bo vse odvisno od nas samih. Toda, če bomo igrali, kot znamo, se nimamo česa bati, je prepričan Vidmar.

  Slaba novica za privržence Calcita Volleyballa je, da Klemen Hribar še nekaj časa ne bo mogel igrati. Še vedno je na berglah, njegova vrnitev na igrišče pa v tem trenutku še ni znana, tako da bosta v soboto na mestu prostega igralca najverjetneje zaigrala Žiga Štern ali Domen Kotnik.

  Tekma med Calcitom Volleyballom in Triglavom bo v soboto edina tekma 10. kroga, saj bosta drugi dve na sporedu že danes. V Mariboru bo gostoval ACH Volley, medtem ko bodo Kanalci doma igrali s Panvito Pomgradom.

  Pari 10. kroga 1. DOL za moške – modra skupina

  Petek, 25. marec: Maribor – ACH Volley (ŠD Tabor, 20:00), Salonit Anhovo – Panvita Pomgrad (ŠD Kanal, 20:00); sobota, 26. marec: Calcit Volleyball – Triglav Kranj.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

  Komentarji