Potrditi polfinale pokala Slovenije

  Na prvi četrtfinalni tekmi pred slabimi štirinajstimi dnevi v Braslovčah so s 3:0 (20, 23, 20) slavile Calcitovke, s to zmago v gosteh pa so si na stežaj odprla vrata na zaključni turnir, ki bo 8. in 9. januarja prihodnje leto. Prav tako zavzeto bodo morale igrati tudi na jutrišnji povratni tekmi, kajti Braslovčanke so jim na sobotni prvenstveni tekmi nudile dostojen odpor in se zagotovo še niso popolnoma predale. Res je sicer, da v soboto ekipo iz Braslovč, ki jo od prejšnjega tedna naprej spet vodi Zoran Jerončič, čaka izredno pomembna tekma s Puconci v boju za šesto mesto v državnem prvenstvu, toda zagotovo se braslovške odbojkarice tudi v pokalnem tekmovanju še niso predale.

  Na zanesljivo uvrstitev na zaključni turnir pokala Slovenije računajo tudi v Novi KBM Braniku, ki je, podobno kot Calcit Ljubljana, do zmage prišla že v gosteh, Pucončanke pa, kot že rečeno, v soboto čaka obračun z Braslovčami. S prednostjo v Hoče odhajajo Koprčanke, ki so doma zmagale s 3:1, toda Formis v zadnjem času igra vse bolje, zato za varovanke Marka Kalca to ne bo le izlet. Na prvih četrtfinalnih tekmah so za največje presenečenje poskrbele odbojkarice Zgornje Gorenjske, ki so doma s 3:2 premagale GEN-I Volley, toda Novogoričanke jih v svoji dvorani zagotovo ne bodo več podcenjevale.

  Pari povratnih četrtfinalnih tekem pokala Slovenije

  Sreda, 2. december: Calcit Ljubljana – Braslovče (ŠD Tivoli, 18.00) – 3:0 (20, 23, 20)*, Nova KBM Branik – Kema Puconci (ŠD Lukna, 19:00) – 3:0 (13, 19, 16)*, GEN-I Volley – Zgornja Gorenjska (Mestna dvorana Nova Gorica, 19:00) – 2:3 (-21, 16. 23, -21, -8)*, Formis – Luka Koper (VŠD Hoče, 20:00) -1:3(-14, -16, 23, -20)*.

  Opomba: * – izidi prvi tekem 

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji