Poraz v Brescii

    Aktualni slovenski pokalni zmagovalci bi proti ekip Centrale del Latte McDonalds Brescia z malce več zbranosti v končnici nizov lahko prišli tudi do zmage, saj so kar tri od štirih nizov, izgubili na razliko. V prvem so Italijani, za katere igra tudi nekdanji italijanski dolgoletni reprezentant Alberto Cisolla, ob prvem tehničnem odmoru Kamničanom pobegnili za pet točk, vendar so jih varovanci Gašperja Ribiča v končnici ulovili, ne pa tudi prehiteli. Ob boljšem bloku so domači odbojkarji drugi niz zanesljivo dobili, tretjega pa so Kamničani začeli odlično, povedli z 8:2, vodili tudi s 16:13, v napeti končnici pa so bili še enkrat manj zbrani od nasprotnikov. V dodatnem četrtem nizu je Brescia povedla z 8:5, toda kamniški odbojkarji so se vrnili v igro, z delnim izidom 11:6 na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo dveh točk, a jim to ni zadoščalo za vsaj častni niz.

    Kamničani so tekmo začeli v postavi Jan Brulec, Jure Okroglič, Timotej Ratek, Andrej Štembergar Zupan, Matic Videčnik, Sašo Štalekar in Klemen Hribar na mestu prostega igralca, v tretjem nizu pa je namesto Ratka v igro vstopil Primož Vidmar, ki se je izkazal z igro v napadu. Točke so dosegli: Štalekar 4, Ratek 4, Okroglič 9, Vidmar 14, Štembergar Zupan 17, Brulec 4 in Videčnik 8.

    Danes bo Calcit Volleyball igral še proti Monzi, ki je v novi sezoni sestavila izredno močno ekipo, v kateri so Nikola Jovović, ki je poleti s srbsko reprezentanco slavil v svetovni ligi, Nemca Simon Hirsch in Cristian Fromm, Belgijec Pieter Verhees, Hrvat Ivan Raić, nadarjeni Čeh Donovan Džavoronok in tudi Jernej Terpin, ki je prišel iz ACH Volleyja.

    Komentarji