Nikoli se ne bi odpovedal čokoladi

  Kako doživljaš uspehe svojega kluba? In kako neuspehe?

  Res je, da poraz boli, ampak se zaradi njega ne bo svet podrl. Običajno gremo s soigralci po vsaki tekmi na pijačo in se pozabavamo, če je poraz žalost hitro mine, če je zmaga, veselje traja še dolgo.

  Kdaj si začutil ljubezen do odbojke in kdaj je bilo jasno, da si talent? Kako se je začela tvoja športna kariera in kako si prišel v OK Calcit?

  Odbojko sem imel rad že odkar pomnim, a se zanjo nisem takoj odločil, da bi jo treniral. Prava strast do nje je prišla v srednji šoli, ko sem prvič odšel na trening v Mislinjo. Zaradi svoje velike višine sem veljal za velik talent, a je bilo in je še pred mano veliko trdega dela. Po treh letih dobrih treningov in veliko vloženega truda so se začeli zame zanimati tudi veliki klubi v Sloveniji. Po pogovoru sem se odločil, da svojo kariero nadaljujem v OK Kamniku.

  Če ne bi igral odbojke, kateri šport bi izbral? S katerim športom se še rad ukvarjaš?

  Izbral bi rokomet, ki sem ga tudi že igral, a zaradi razpada kluba z njim prenehal. Zdaj je odbojka moj edini šport, s katerim se ukvarjam.

  Ali je pomembno, katero številko na dresu nosiš?

  Seveda je hahaha. Nekateri imamo tako imenovane srečne številke, ki nam prinašajo srečo. Meni osebno so to 1, 7 in 10. Ne vem, zakaj, ampak tako je…

  Kaj počneš v prostem času? Kakšno glasbo rad poslušaš?

  Čeprav imam malo prostega časa, saj sem tudi študent, ga najraje preživim ob računalniku, kjer igram igrice, ali v postelji.

  Kam se najraje odpraviš na dopust? Kakšen bi bil tvoj sanjski dopust, če bi imel neomejena finančna sredstva in s kom bi ga preživel?

  Sam najraje preživim dopust z družino, punco ali hodim na enodnevne izlete. Moj sanjski dopust bi bil na Havajih, ki bi ga preživel s punco.

  Kako usklajuješ športno kariero s formalnim izobraževanjem? Že kaj razmišljaš, kaj boš počel, ko boš prenehal igrati odbojko? Kje se vidiš čez 15 let? Kaj si želiš postati, ko boš velik? Kakšne so tvoje želje za prihodnost?

  Odbojka je zame na prvem mestu, vse drugo podrejam njej. Po koncu kariere bi se vrnil v Mislinjo in nadaljeval tradicijo odbojkarske šole kot trener. To so moji načrti in želje za prihodnost.

  V profesionalnem športu najbrž prostora za lenobo ni …, pa vseeno, kaj je bil tvoj najizvirnejši izgovor,  da ti ni bilo treba na trening?

   Hmmm…, izgovora, da me na trening ne bo, nikoli nisem imel, rad sem in še  hodim na treninge. Se pa spomnim, da sem enkrat uporabil izgovor, da me je ustavila policija, ko sem zamujal na trening.

  Kaj je bilo na zadnji fotografiji, ki si jo posnel s telefonom?

  HRANA!

  Kakšen si kot osebnost? Kaj je po tvojem mnenju tvoja najlepša lastnost in katera največja slabost?

  Kot oseba sem zelo komunikativen, poln energije, vedno pripravljen pomagati in se pozabavati. Zelo rad treniram in igram odbojko. Moja najlepša lastnost je, da sem prijazen in vedno nasmejan, pod največjo slabost pa prištevam pozabljivost.

  Kako bi se opisal v petih besedah?

  Čeden, velik, prijazen, nasmejan in zabaven.

  Če bi lahko izbiral, s kom od igralcev bi najraje preživel dan?

  Janom Brulcem.

  Za kaj najraje porabiš denar? Kaj si kupiš, da si moraš nekaj kupiti? Kdaj si si zadnjič kupil kaj lepega in kaj je to bilo?

  Za tisto kar vem, da mi bo koristilo. Teniske za odbojko.

  Glede na to, da si vrhunski športnik ali moraš strogo paziti na prehrano? Čemu se nikakor ne bi mogel odpovedati?

  Seveda pazim, kaj pojem, a da bi se strogo držal, to pa ne. Nikoli pa se ne bi odpovedal čokoladi.

  Zabavna prigoda iz garderobe?

  Kar se zgodi v garderobi, ostane v garderobi.

  Katera tekma ti je najbolj ostala v spominu in zakaj?

  Finale pokala zagotovo, saj smo končno premagali ACH na pomembni tekmi.

   

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji