Tudi letos s tretjo člansko ekipo

  Do največjih sprememb je prišlo v kadetski ekipi, saj so od lanske sezone ostali le trije igralci, vsi drugi so lani igrali v kategoriji starejših dečkov.

  Fante šele počasi spoznavam, že zdaj pa je jasno, da bomo, kar se telesne višine tiče, nekoliko v podrejenem položaju v primerjavi z drugimi ekipami. Zato bomo morali več pozornosti nameniti tehniki in taktiki, da bomo lahko enakovredni drugim ekipam. Naš cilj bo, da se uvrstimo v A ligo, je o možnostih svojih varovancev v kadetski konkurenci povedal Hribar.

  Še najmanj sprememb je v mladinski ekipi, v kateri so v glavnem igralci letnik 1999 in mlajši. Večina teh igralcev je lani igrala tudi že v 3. DOL, tako da z uigranostjo ne bi smeli imeti večjih težav, svoj prvi turnir v sezoni pa bodo imeli 16. oktobra v Kočevju, kjer se bodo v prvi tekmi pomerili z Ljubljano Volley, v skupini pa je ob domačinih še Krka.

  Iz izkušenj vemo, da v mladinski konkurenci najboljše rezultate običajno dosegajo ekipe, ki vse leto igrajo skupaj. Praksa z umetnimi ekipami se le redko obnese. Žal naša mladinska ekipa ne bo ves čas trenirala skupaj, kar bi bil lahko naš največji minus. Skušali bomo priti do čim večjega števila skupnih treningov, je dejal Hribar, ki ga s tretjo kamniško ekipo tudi letos čaka nastopanje v 3. DOL – zahod. V svoji krstni sezoni so bili deveti, v letošnji so njihovi cilji nekoliko višji.

  Pred začetkom sezone je bila moja želja, da bi igrali v isti zasedbi kot lani, vendar zaradi potreb ekipe, ki igra v drugi ligi, to ni možno. V kakšni zasedbi bomo igrali, še ni znano, tista manjkajoča mesta bomo zapolnili z igralci iz kadetske vrste ali s kakšnim igralcem starejših dečkov. Zaradi moje vloge v prvi ekipi, bodo nekoliko trpeli treningi in tudi tekme, vendar cilji ostajajo isti kot lani, se pravi, predvsem učenje in produkcija igralcev za višji nivo tekmovanja, morda tudi za prvo ligo, skušali pa bomo, da se kdo izmed igralcev prebije do kadetske ali mladinske reprezentance, je še dodal Hribar, ki bo s tretjo ekipo sezono začel 8. oktobra, ko bodo gostovali v Kanalu pri tamkajšnji drugi ekipi Salonita.

  Komentarji