Popravnih izpitov ne bo več

  Kamničani so na najboljši možni način končali z modro skupino, saj so kot prvi v letošnji sezoni premagali aktualne in državne prvake Slovenije. Na tej tekmi je blestel njihov kapetan Andrej Štembergar Zupan.

  „Dolgo smo čakali na to zmago nad ACH-jem. Na vseh dozdajšnjih tekmah v letošnji sezone smo jim bili blizu, žal pa športna sreča ni bila na naši strani. Končno se je tehtnica prevesila na našo stran in nam je uspelo zmagati v Tivoliju. Zavedamo se, da po vodstvu z 2:0 in s tem, ko so si zagotovili prvo mesto v modri skupini Ljubljančani popustili, toda ne glede na to, smo bili zmage veseli.“

  Navkljub zmagi nad Ljubljančani so kamniški odbojkarji modro skupino končali na drugem mestu in bodo v četrtfinalu končnice igrali proti Lunos Mariboru. Ekipi, ki jih je v letošnji sezoni ob ACH Volleyju in Panviti Pomgradu edina premagala v letošnji sezoni. Prav ta poraz v Mariboru bo za Kamničane lep opomin, kajti še zdaleč ne gre za ekipo, čeprav je igrala „le“ v zeleni skupini, do katere ne bi pristopili z vsem dolžnim spoštovanjem. Ne nazadnje tudi niso pozabili, kako so lani v četrtfinalu končnice plesali proti Go Volleyju, plesali na robu prepada.

  „Ko smo v prvem delu sezone izgubili z njimi v Mariboru, je bila to za nas neke vrste streznitev in smo kaj hitro sestopili na realna tla. Do te tekme smo nanizali nekaj zmag in morda že mislili, da smo nedotakljivi, potem pa je prišlo do enega redkih spodrsljajev v letošnji sezoni in po svoje je morda še dobro, da smo to tekmo izgubili, da bomo šli v četrtfinalne obračune končnice na vso moč. Če je bil morda takrat razlog našega poraza v pomanjkanju motivacije ali česa podobnega, temu zdaj zagotovo ne bo tako. Četrtfinalne končnice je preveč pomembno, da bi ga vzeli z levo roko, kajti v dveh tekmah lahko uničiš celotno uspešno sezono. Vanj bomo zagotovo šli dobro pripravljeni, kdo bo boljši pa bomo videli na igrišču. Toda, če se navežem na svojo zadnjo sezono v Kranju, ko smo s Triglavom tako kot letos Mariborčani igrali v zeleni skupini, kjer smo praktično zmagali vse tekme, nato pa smo v četrtfinalu končnice presenetili Salonit, ki je do takrat igral odlično. No, v polfinalu nas je potem premagal Calcit, ampak dejansko je zdaj Maribor v podobnem položaju, kot smo bili takrat s Triglavom. Tudi oni so letos v zeleni skupini zmagovali, verjetno so pridobili samozavest in prav veliko nimajo izgubiti. In že s tega stališča so lahko nevarni.“

  Ob tem tudi ne gre pozabiti, da je bil Lunos Maribor iz prvega dela sezone, ko je premagal Calcit Volleball, slabši od Lunos Maribora, ki je igral vv zeleni skupini. Že zato, ker mariborski odbojkarji ob ljubljanskih v prvi ligi največ trenirajo, rezultati trdega treninga pa že dajejo rezultate.

  „Dejstvo je, da Mariborčani zelo veliko trenirajo. Njihovi igralci so mladi in znano je, da mlajši igralci toliko hitreje napredujejo, kar se mariborski ekipi že zelo pozna. Donik je že tako pri njih najbolj nevaren v napadu, izredno je napredoval tudi Košenina … Toda ne glede na vse, nas to ne sme prestrašiti. Tudi mi smo delali dobro. V tekmo moramo iti z maksimalnim pristopom, se zavedati, da moramo res dati vse od sebe, če želimo zmagati. Na papirju smo verjetno res favoriti, toda to bo šele treba potrditi.“

  Da so v dobri formi, so Kamničani v modri skupini, ne samo z zmago proti ACH Volleyju, že nekajkrat potrdili. V soboto so na prijateljski tekmi s 4:0 premagali Astec Triglav.

  „Modra skupina je bila za nas res uspešna, ampak to ni nujno razlog, da bomo tudi naprej gladko zmagovali. Vse smo podredili temu, da bomo v končnici telesno in psihično najbolje pripravljeni, predvsem pa bomo morali igrati svojo igro. Če nam bo to uspevalo, se nimamo česa bati,“ je prepričan Andrej Štembergar Zupan.

  Na drugih treh tekmah četrtfinala končnice, ACH Volley proti oslabljenemu Fužinarju, ki je ostal brez Bolgara Nikolova, prav tako je odšel Bedrač, ne bi smel imeti večjih težav. Bolj zanimivi bi morali biti tekmi med Panvito Pomgradom in Krko ter Salonitom in Astec Triglavom. Krka je v letošnji sezoni že pokazala nekaj zelo dobrih iger, pa tudi Kranjčanov v dvoboju proti Kanalcem ni za odpisati.

  „Načeloma je Panvita v zadnjih sezonah v končnici vedno dvignila svojo formo bila vedno dobra. Je pa res, da ima Krka stabilno ekipo, ki lahko preseneča, in če bodo dobili Sobočane na levi nogi, bi jih v eni tekmi lahko presenetili, vseeno pa ne verjamem, da jih lahko premagajo, saj se igra na dve zmagi. Že zato dajem prednost Panviti, ker je Pelemiš res v izjemni formi in tudi sicer imajo bolj popolno ekipo od Krke. Salonit – Astec Triglav bo ponovljen četrtfinale izpred dveh let. Takrat smo bili s Kranjčani uspešni in tudi v letošnji sezoni imajo solidno ekipo, njihova težava pa je, da igrajo po sistemu toplo – hladno. Vendar so v tej sezoni proti dobrim ekipam vedno igrali dobro, slabše pa proti tistim, ki bi jih na papirju morali premagati. Zelo je napredoval Matej Kk, ki se je letos vpisal na odbojkarski zemljevid, Bregant pa je na njem že dolgo. Če ne bodo delali kakšnih neumnosti, bi na kakšni tekmi lahko premagali Salonit, dvomim pa, da na dveh, čeprav bi bil lahko ta četrtfinalni par najbolj zanimiv. Ob našem, seveda.“

  Kako zanimiv bo četrtfinalni par med Calcit Volleyballom in Mariborom, bo v veliki meri odvisno tudi od ekipe, ki jo vodi in zanjo igra Sebastijan Škorc, ki napoveduje, da se njegovi varovanci ne mislijo kar tako predati. „Za nami je izredno uspešna sezona, saj smo se z mlado ekipo prebili med osem najboljših ekip v Sloveniji. Naredili bomo vse, da skušamo presenetiti Calcit. Skušali bomo prikazati svojo najboljšo odbojko. Težko je reči, ali bo to dovolj za zmago, zagotovo pa v Kamnik ne bomo prišli le na izlet. Res je, da smo v tej sezoni enkrat že presenetili Kamničane, toda, če so nas takrat morda podcenjevali, nas zdaj ne bodo. Na to se ne moremo zanašati, kajti dobro vemo, kaj obema ekipama prinaša končna zmaga v četrtfinalu končnice, ni pa nobena skrivnost, da si Calcit želi igrati v finalu. Da bi to dosegel, bo moral premagati nas ter potem še svojega nasprotnika v polfinalu. Na drugi strani mi nimamo česa izgubiti, lahko pa veliko pridobimo. To, da smo jih premagali v rednem delu prvenstva, je za nas spodbudno, hkrati pa popolnoma nič ne pomeni, ker bo šlo za popolnoma drugačne tekme kot v rednem delu prvenstva. Če nas bodo podcenjevali, bo toliko boljše za nas, vendar nas to, kako bodo oni šli v tekmo z nami, ne zanima. Zanima nas, kaj bomo mi delali proti njim. Naša filozofija je, da se osredotočamo na svojo igro in že samo s tem imamo veliko dela. Seveda bomo naredili tudi analizo njihove igre, vendar je še bolj pomembno od tega, kaj bomo delali mi,“ pa pred jutrišnjim obračunom v kamniški športni dvorani razmišlja nekdanji slovenski reprezentančni libero Sebastijan Škorc.


  Calcit Volleyball v sezoni 2014/15

  Organizatorja igre: Jan Brulec, Tine Kvas.

  Sprejemalci: Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Žiga Štern, Sergej Drobnič.

  Blokerji: Jernej Stavbar, Boris Brus, Žan Novljan.

  Korektorji: Tonček Štern, Primož Vidmar.

  Prosti igralec: Klemen Hribar.

  Trener: Marko Brumen, pomočnik trenerja: Aleš Hribar, statistik: Karlo Reisner.

  Lunos Maribor v sezoni 2014/15

  Organizatorja igre: Nejc Zidar, Rok Zidar.

  Sprejemalci: Žiga Donik, Vasja Plesec, Tadej Bratina, Nejc Miklošič, Veno Gaube.

  Blokerji: Uroš Mlakar, Filip Uremovič, Gal Slaček, Tim Gašparin, Vid Koblar.

  Korektorji: Alan Košenina, Staš Virtič, Novak Grumič.

  Prosta igralca: Sebastijan Škorc, Tomo Dukarič.

  Trener: Sebastijan Škorc, pomočnik trenerja: Alan Kranjec.

  Pari prvih tekem četrtfinala končnice 1. DOL – moški

  Jutri: Calcit Volleyball – Lunos Maribor (ŠD Kamnik, 18:00), ACH Volley – Fužinar Metal Ravne (ŠD Tivoli, 18:00), Salonit Anhovo – Astec Triglav(ŠD Kanal, 20:00), Panvita Pomgrad – Krka (dvorana OŠ 1, 19:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Primož Mahkovec

   

   

   

  Komentarji