Pomembni zmagi za kamniške kadetinje

  Kamniške kadetinje so imele v prvem nizu v dvoboju z domačinkami turnirja veliko težav z igro v polju, to pa je bil tudi razlog za njihov poraz. V nadaljevanju so se stvari uredile, bolje je začel delovati tudi njihov blok, kar jim je prineslo izenačenje v nizih. Najbolj izenačen je bil tie-break, v katerem so sicer povedle Kamničanke, proti koncu niza pa so naredile preveč napak v napadu, a Kranjčankam preobrata ni uspelo pripraviti.

  Na svoji drugi tekmi so odbojkarice Calcit Volleyja pričakovale gladko zmago, saj Šentvid na dozdajšnjih turnirjih A lige še ni prišel do zmage. Čeprav so v tekmo vstopile preveč sproščeno, v prvem nizu niso imele težav, zato pa so v drugem Šentvidčanke naredile manj napak, dobro so igrale tudi v polju, tako da je o zmagovalkah dvoboja spet odločal tretji niz. Z dobrim servisom in boljšim napadom so ga dobile kamniške kadetinje, ki so trenutno z desetimi točkami na drugem mestu A zahodne skupine.

  Pred Kamničankami je le še en turnir v A ligi. 11. marca bodo igrale v dvorani OŠ Šmartno pod Šmarno goro. Njihove nasprotnice bodo odbojkarice Šentvida in Neptuna iz Kanala.

  Za kadetinje Calcit Volleyja so igrale: Neža Grošelj, Sara Muršak, Tina Topič, Nives Juhant, Živa Javornik, Zala Špoljarič, Lana Žužek, Meta Ahačič, Nina Salkič, Lara Bošeska, Alexandra Somrak in Nina Šmidovnik.

  Praznih rok pa so na obeh tekmah v dvorani OŠ Toma Brejca ostali kadeti Calcit Volleyja. Na obeh tekmah so bili blizu uspeha, proti Brezovici predvsem v uvodnem nizu, proti Žužemberčanom pa v drugem. Žal so obakrat morali priznati premoč svojih nasprotnikov. Tako so ostali pri dveh zmagah iz osmih tekem, svoj zadnji turnir pa bodo odigrali 11. marca, ko bodo prav tako v dvorani OŠ Toma Brejca še enkrat gostili KekoOpremo Žužemberk, igrali pa bodo še z ekipo Salonit Anhovo.

  Komentarji