Pereira v dresu Calcit Volleyballa

    Po odhodu Tončka Šterna v italijansko A-1 ligo, kjer igra za ekipo Verone, ki jo vodi selektor slovenske reprezentance Andrea Giani, je v vrstah kamniške ekipe nastala vrzel na mestu korektorja. Zapolnila sta jo Andrej Štembergar Zupan, ki je že nekaj časa poškodovan in okreva po poškodbi ter Timotej Ratek, ki je še lani igral za drugo ekipo Calcit Volleyballa v 2. DOL. Kamničani v prvenstvu sicer igrajo odlično, saj so po osmih odigranih krogih s tekmo več na prvem mestu, v nadaljevanju sezone pa bodo še močnejši, saj bo do konca sezone zanje igral Brazilec Maxson Guilhermo Pereira, ki bo v četrtek praznoval svoj 28. rojstni dan.

    Pereria je pred dobrim tednom dni prišel na preizkušnjo. S tem, kar je prikazal na treningih, smo s trenerskim vodstvom ocenili, da bo za našo ekipo predstavljal okrepitev, saj takšnega igralca potrebujemo. Za zdaj dobro deluje tudi kot oseba, igralci so ga dobro sprejeli, kar je za našo ekipo zelo pomembno in upam, da nam bo pomagal pri uresničitvi ciljev, ki smo si jih pred začetkom sezone zadali. Prvi občutki so dobri, želimo pa si, da bi z njim že lahko igrali v prvem krogu pokala CEV, ko se bomo 6. decembra gostovali v Tourus, je ob prihodu prvega brazilskega odbojkarja v Calcit Volleyball dejal Gašper Ribič, trener kamniške ekipe.

    Pereira, ki bo v četrtek praznoval 28. rojstni dan, je v začetku sezone igral za grško ekipo Kyzikos Neas Peramou, s katero se je sporazumno razšel, pred tem je 198 cm visoki Brazilec dve leti igral v španski superligi za Electrocash Caceres.

    Komentarji