Podaljšati finalno serijo vsaj do četrtka

  Na prvih dveh tekmah finala končnice državnega prvenstva so bili ljubljanski odbojkarji boljši nasprotnik. Obe njihovi zmagi sta bili zasluženi, do njih pa so prišli predvsem na račun odličnega sprejema, boljšega bloka in večjega števila razpoloženih igralcev v napadu. Dejstvo je tudi, da imajo v tem trenutku na voljo večje število zdravih igralcev, medtem ko je v kamniški ekipi v obeh finalnih tekmah primanjkovalo svežine. Borbenosti in želje po zmagi jim ne moremo očitati, toda proti ACH Volleyu do zdaj to ni bilo dovolj.

  V prvih dveh tekmah nas je ACH Volley nadigral predvsem v bloku, posledično tudi na servisu in sprejemu. Ves čas so pritiskali s servisom in si s tem omogočili dober položaj v bloku in obrambi, je o prvih dveh finalnih tekmah dejal Sašo Štalekar, eden tistih kamniških igralcev, ki je imel v zadnjem času veliko težav s poškodbami. Prav zaradi številnih poškodb se zdi, da kamniška ekipa na najpomembnejših tekmah sezone ni v najboljši formi.

  V letošnji sezoni imamo resnično neverjetno smolo s poškodbami, saj so bile le redke tekme, v katerih smo lahko nastopili v polni zasedbi. Sam sem se v ekipo vrnil praktično šele v polfinalu končnice, tako da zagotovo nisem v želeni formi. Za nameček zdaj kar naenkrat nimamo več veliko zamenjav, saj se je na prvi polfinalni tekmi v Kanalu poškodoval še Radoslav Gil, posledica vseh teh poškodb pa je, da tudi treningi niso bili kakovostni, je o težavah v kamniški ekipi spregovoril Štalekar, ki pa o predaji še ne razmišlja.

  Dvorana Tivoli je njihov dom, toda čeprav vodijo z 2:0 v zmagah, se ne bomo predali. Vedeli smo, da bo v finalu ACH Volley trd oreh, vse te poškodbe pa so nam samo še otežile delo, ampak nimamo kaj, moramo se boriti do konca in narediti vse, da čim dražje prodamo svojo kožo. Bo težko, tega se tudi zavedamo, ampak nič ni nemogoče, je odločen najvišji igralec finala slovenskega državnega prvenstva.

  Zelo bi si olajšali delo, če bi nam stekel servis, tako da bi jih spravili izven trimetrskega prostora. Na ta načini bi lažje prišli do bloka, lažje pa bi nam bilo tudi v napadu. V obeh dozdajšnjih tekmah so imeli Ljubljančani odličen sprejem, zato nam je bilo še toliko težje igrati. Vseeno pa največ rezerv vidim v našem bloku. Če bomo tu bolj uspešni, kot smo bili na prvih dveh tekmah, lahko zagrenimo življenje ACH Volleyju, meni eden od štirih reprezentantov Calcit Volleyja.

  Osebno se že veselim reprezentančne akcije, še bolj dobre volje bom nanje odšel, če nam v finalu uspe presenetiti ACH Volley. V reprezentanci se želim pokazati v čim boljši luči in si priboriti mesto v ekipi, ki bo igrala v evropski ligi, v prihodnosti pa, da bi začenjal tekme v prvi postavi. A kot rečeno, o vsem tem bom razmišljal po koncu finalne serije. Upam, da se bo končala čim pozneje, si želi Štalekar.

  Spored finalnih tekem končnice 1. DOL za moške

  Prva finalna tekma končnice, torek, 17. april: ACH Volley – Calcit Volley 3:0 (20, 18, 16); druga finalna tekma končnice, sobota, 21. april: Calcit Volley – ACH Volley 0:3 (-20, -22, -18); tretja finalna tekma končnice, torek, 24. april: ACH Volley – Calcit Volley (ŠD Tivoli, 20:00): morebitna četrta finalna tekma končnice, četrtek, 26. april: Calcit Volley – ACH Volley (ŠD Kamnik, 20:00); morebitna peta finalna tekma končnice, ponedeljek, 30. april: ACH Volley – Calcit Volley (ŠD Tivoli, 16:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Urban Urbanc

   

   

  Komentarji