Po zmagi v Hočah spet drugi

  Hoče – Calcit Volleyball  0:3 (-22, -16, -21)

  Hoče – Velika dvorana Hoče, gledalcev 200, sodnika: Valentar (Ravne na Koroškem), Skudnik (Mežica).

  Hoče: Škorc, Crnjanski 13, Orthaber – libero, Klinc, Cafuta 5, Šijanec 6, M. Planinšič, Špindler, Lobnik, Franc, Repa – libero, Vovk 1, Berglez, Radović 12, U. Planinšič, Zidar, Primec. Trener: Aleš Andlovič.

  Calcit Volleyball: Štalekar, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 8, Ratek, Okroglič, Pereira 11, Brulec 2, Lakner, Kotnik 17. Štembergar Zupan 11, Videčnik 3. Trener: Gašper Ribič.

  V rednem delu državnega prvenstva so imeli odbojkarji Calcit Volleyballa, ki so bili v sredo izbrani za najboljšo ekipo občine Kamnik, nemalo težav, da so zlomili odpor Hočanov. Do zmage so prišli šele v tie-breaku, toda hoški odbojkarji v zadnjem času ne prikazujejo iger iz prvega dela sezone, tako da je bilo tekme konec po 79 minutah igre, najbližje osvojenemu nizu pa so vbili domačini v uvodnem nizu. Z zmago so Kamničani na prvenstveni lestvici prehiteli Triglav, ki je v sredo ostal praznih rok v Kanalu.

  Hočani so v uvodnem nizu na prvi tehnični odmor odšli s točko prednosti, v napadu je bil v tem obdobju igre zelo razpoložen Branislav Radović, ki se mu je pridružil še drugi Srb v domači ekipi Miomir Crnjanski, svoje pa je dodal še 18-letni Miha Šijanec, kar jim je prineslo tri točke prednosti (17:14). V še večjih težav so bili Kamničani po novi točki Radovića, saj so Hočani povedli z 22:18. To pa je bilo tudi vse, kar je domačinom v uvodnem nizu uspelo, Domen Kotnik je svoji ekipi priboril servis, Maxson Guilherme Pereira pa jih je nato izvajal šest zaporedoma, dosegel pa je tudi zadnjo točko. Pred tem sta bila v bloku uspešna Žan Novljan in Domen Kotnik.

  Pereira je bil tudi najbolj nevaren za domačo ekipo na začetku drugega niza, saj so Kamničani po dveh njegovih zaporednih blokih povedli s 3:0. Tudi nadaljevanje niza je bilo v znamenju boljše igre varovancev Gašperja Ribiča, ki so po asu Jana Brulca na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo šestih točk. Z novim asom, tokrat Matica Videčnika, je Calcit Volleyball domačinom pobegnil za osem točk (20:12), niz pa se je končal z napako Roka Špindlerja.

  Tretji niz je bil spet bolj izenačen, domačini so popravili svoj sprejem, ob tem pa so jim z lastnimi napakami nekoliko pripomogli tudi Kamničani, ki so s točko razpoloženega Domna Kotnika na drugi tehnični odmor odšli s točko prednosti. Ob prvem so sicer vodili za tri, prav Kotnik pa je bil med najbolj zaslužnimi, da Hočani niso prišli do vodstva. Zadnjič je bil izid izenačen na 20. točki, v končnici pa sta Žan Novljan in Andrej Štembergar poskrbela za to, da so vse tri točke odšle v Kamnik.

  Izjavi po tekmi:

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa: Zadovoljen sem z igro in zmago. Tekmo smo odigrali zavzeto. Po sprejemu smo uspešno napadali in osvajali točke, fantje so tudi dobro izvajali začetne udarce. Opazna je bila njihova želja po dobri igri in zmagi.

  Aleš Andlovič, trener Hoč: Igrali smo veliko bolje kot proti Triglavu, a ne še tako dobro, kot od svoje ekipe pričakujem. Kamničani so igrali zelo dobro, mi smo v igri preveč nihali, še zlasti v ključnih trenutkih prvega in tretjega niza.

   

  Komentarji