Proti Triglavu potrditi drugo mesto

  Kranjčani so v sredo v Kanalu prekinili svoj zmagoviti niz, ki so v zadnjih desetih tekmah izgubili le z ACH Volleyjem, vmes pa so sredi decembra v svoji dvorani premagali tudi Calcit Volleyball. Na drugi strani so v domačem prvenstvu v zmagoviti seriji tudi kamniški odbojkarji, ki  so po dveh zaporednih porazih (Triglav Kranj, ACH Volley) nanizali šest zmag zaporedoma. Do zadnje, v Hočah, so prišli na relativno zanesljiv način, potem ko so v prvem krogu modre skupine šele v tie-breaku premagali Maribor.

  Čeprav izid kaže, da smo do treh točk prišli na relativno lahek način, ni bilo tako, saj smo se morali pošteno potruditi za zmago. Na roke nam je šla njihova igra, ki ni bila tako uspešna kot na prejšnjih dveh medsebojnih tekmah, je pa res, da smo tudi mi trenutno oslabljeni, saj manjkata tako Primož Vidmar kot Jure Okroglič, tako da se nam v nadaljevanju sezone obetajo še težave. Upam, da bomo drugi zdravi in da bomo lahko v miru speljali sezono do konca, je o zmagi v Hočah spregovoril Klemen Hribar, libero Calcit Volleyballa.

  Če Kamničanom ne gresta na roki poškodbi Vidmarja, ki se je poškodoval prejšnji teden na tekmi proti Innsbrucku in zdaj Okrogliča, ki ima spet težave z gležnjem, jim je šel na roke poraz Triglava v Kanalu. Toda zdaj je tako ali tako vse v rokah kamniških odbojkarjev, ki bodo v soboto imeli lepo priložnost, da svojim najbližjim zasledovalcem v boju za drugo mesto v modri skupini pobegnejo na šest točk.

  Res je, da nam je šla zmaga Salonita na roke, vendar se s tem ne obremenjujemo, imamo jasne cilje in če jih želimo doseči, moramo zmagati na svojih tekmah, ne glede na to, kako se končajo drugi medsebojni dvoboji. Decembra so nas Kranjčani premagali, z njimi se bomo pomerili tudi v polfinalu pokala Slovenije, tako da se bomo zdaj z njimi kar pogosto srečevali. Kranjčani imajo v letošnji sezoni zelo dobro ekipo, zdaj imajo tudi vse igralce zdrave, tako da jih bo težko premagati tako v modri skupini kot potem v polfinalu pokalnega tekmovanja. Ampak kot rečeno, imamo jasno zastavljene cilje in naredili bomo vse, da se bomo po tekmi veselili tako to soboto, kot potem čez tri tedne v Kranju, je še dodal Hribar, ki je s strani občine Kamnik v sredo prejel še posebno priznanje za svoje dosežke v minulem letu.

  Pari tretjega kroga modre skupine v 1. DOL za moške:

  Sobota, 25. februar: Calcit Volleyball – Triglav Kranj (ŠD Kamnik, 19:00), ACH Volley – Hoče (ŠD Tivoli, 18:00); ponedeljek, 27. februaar: Maribor – Salonit Anhovo (ŠD Tabor, 19:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji