Najboljša ekipa v Občini Kamnik

  Priznanja najboljšim športnikom in športnim delavcem za leto 2016, ki so člani klubov in društev iz občine Kamnik ali pa občani občine, ki so člani drugih klubov ter najboljši športnici, najboljšemu športniku in najboljši ekipi leta 2016 so podelili župan Marjan Šarec, podžupana Igor Žavbi in Matej Slapar, direktorica Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Božena Peterlin ter predsednik Športne zveze občine Kamnik Dušan Papež.

  Za najboljšo športnico kamniške občine je bila proglašena Patricija Crnkovič, ki je na evropskem prvenstvu v St. Peterburgu ubranila naslov evropske prvakinje show solo s svojo lastno koreografijo, najboljši športnik v minulem letu pa je bil Gregor Kranjec, Šentjurčan v dresu Calcit Bike Teama, ki je bil tudi lani najboljši mlajši član med slovenskimi gorskimi kolesarji. Bil je absolutni zmagovalec dirke za državno prvenstvo, oblekel pa je majico slovenskega prvaka v konkurenci do 23 let. Posebno priznanje pa je prejela tudi biatlonka Andreja Mali, ki je letos sklenila svojo bogato športno pot in presedlala med trenerke, tako da je, kot Patricije Crnkovič, ki je bila odsotna zaradi študijskih obveznosti, na prireditvi ni bilo, saj v teh dneh poteka svetovno mladinsko prvenstvo na Slovaškem.

  Za naj ekipo Občine Kamnik za leto 2016 je bila proglašena moška ekipa Odbojkarskega kluba Calcit Volleyballa, ki je lani v finalu pokala Slovenije pred polno Športno dvorano v Kamniku s 3:1 premagala ACH Volley in se tako po dolgih letih spet veselila ene od lovorik. Kamniški odbojkarji so zelo uspešno igrali tudi v domačem prvenstvu, kjer pa so tokrat morali priznati premoč ljubljanskih odbojkarjev. Prvič v zgodovini kluba so do medalje prišli tudi v srednjeevropski ligi, kjer so osvojili tretje mesto, v Evropskem pokalu Challenge pa so osvojili izjemno deveto mesto. Za Calcit Volleyball so v lanski sezoni igrali Klemen Hribar, Žan Novljan, Tonček Štern, Sašo Štalekar, Primož Vidmar, Andrej Štembergar Zupan, Jan Brulec, Jure Lakner, Domen Kotnik, Žiga Štern, Matic Videčnik, Jani Konjedic. Trener ekipe je bil Marko Brumen.

  Na predlog OK Kamnik je bronasto priznanje Občine Kamnik prejel Franci Obolnar, ki je bil s Francijem Kramarjem med najbolj zaslužnimi, da je ženska odbojka v Kamniku v zadnjem desetletju doživela svoj razcvet. Predsednik kluba Gregor Hribar je s pomočjo generalnega pokrovitelja podjetja Calcit d.o.o. zagotovil ustrezno finančno podporo ženski ekipi in za trenerja postavil Francija Obolnarja, ki je bil dolga leta igralec kamniške moške ekipe in si je želel trenirati tudi dekleta. Kot trener je v klubu že učil starejše deklice. Prevzel je člansko ekipo in se z njo v sezoni 2007/8 vrnil v 1. DOL. Že v prvi sezoni po vrnitvi med najboljše slovenske klube, so se odbojkarice Calcit Volleyballa uvrstile med štiri najboljše slovenske ekipe, leto dni pozneje pa smo v Kamniku pod njegovim vodstvom prvič proslavljali naslov slovenskih državnih prvakinj. V svoji zadnji sezoni, kot trener prve članske ekipe, je z njo osvojil še drugo mesto v državnem prvenstvu, nato pa dve sezoni vodil drugo žensko ekipo, kadetinje in mladinke. Trenutno je član nadzornega odbora kamniškega odbojkarskega kluba. Franci Obolnar ima veliko zaslug tudi za prenovo igrišča za odbojko na mivki, tako da igrišča Pod Skalco sodijo med najboljše tovrstne v Sloveniji.

  Med nagrajenci so bili iz vrst kamniške odbojkarskega kluba še:

  * Klemen Hribar, je v minuli sezoni ponovno potrdil, da sodi med najboljše proste igralce v Sloveniji. Na vseh tekmah za reprezentanco Slovenije, na katerih je dobil priložnost, je dokazal svojo kakovost. Slovenija je v svoji prvi sezoni v svetovni ligi prepričljivo osvojila prvo mesto v tretji kakovostni skupini, tako da bo leta 2017 zaigrala v drugem kakovostnem razredu.

  * Teo Podobnik, ki že trka na vrata prve ekipe Calcit Volleyballa. Njegove dobre igre so ga pripeljale tudi do slovenske mladinske reprezentance, s katero je igral na turnirju srednjeevropske lige, na katerem je ekipa osvojila tretje mesto. Prav tako je z reprezentanco igral na kvalifikacijah za uvrstitev na mladinsko EP 2017.

  * Zala Špoljarič, ki je je na ljubljanskem Kongresnem trgu sredi avgusta v okviru mednarodnega turnirja Ljubljana Beach Volley Challenga v  zaključnih bojih v odbojki na mivki v kategoriji do 15 let v paru z Nino Zdešar osvojila naslov državne prvakinje.

  * Igralci v mini odbojki, ki so se pod vodstvom Jureta Sitarja prebili na zaključni turnir državnega prvenstva. Pred domačimi navijači so na koncu osvojili naslov državnih podprvakov. Za Calcit Volleyball so igrali Miha Okorn, Luka Blaževič, Gregor Frece, Enej Sladič, Domen Stele, Marcel Kotnik, Jakob Drolc, Miha Škrinjarič, Nace Jeglič, Gašper Babnik in Jaka Albič

  Komentarji