Po velikem slavju, v sredo s Koprom

  Obe tekmi odbojkaric Calcita Volleyballa na zaključnem turnirju srednjeevropske lige v Mariboru sta bili odigrani na visoki ravni, takšni, kakršni bi si trener Gašper Ribič in njegov pomočnik Aljoša Jemec želela, da jo njune varovanke kažejo do konca sezone. Tretja letošnja zmaga proti Mariborčankam pa je kalcitovkam prinesla še trenutno prvo mesto in s tem priložnost, da bodo imele v končnici do konca prednost domačega igrišča.

  Moram reči, da smo oba dneva igrali dobro odbojko in sem vesel, kako smo igrali. To bi si želel, da zadržimo do konca sezone, upam, da bomo v tem uspeli. S psihološkega vidika je bila težja prva tekma proti Braniku. Vemo, da je z njimi vsaka tekma tista, ki lahko tehtnico v psihološkem smislu prevesi na eno ali drugo stran, nam je na tej tekmi uspelo priti do zmage, kar nam je zdaj prineslo še prvo mesto v modri skupini. Če bo vse normalno, bomo končnico začeli s prvega mesta, vendar to še nič ne pomeni. Na koncu bo pomembno le, kdo bo zmagal v finalu, kdo bo prvak in to ne glede na to, kje boš igral. Nikakor ne smemo pozabiti na četrtfinale in polfinale, šele potem bomo lahko začeli razmišljati o finalu, je kot običajno previden Ribič, ki je bil po petkovi zmagi nad bankirkami malce v dvomih, ali bo njegovi ekipi uspeli zadržati dovolj energije za še eno dobro predstavo.

  Kot vse tekme z Branikom, je bila tudi petkova zelo zahtevna, za zmago je bilo treba vložiti maksimalen napor. Ker so bile igralke po zmagi nekoliko izpraznjene, nisem natančno vedel, kaj lahko pričakujemo v finalu, vendar so se zbrale in prikazale še eno odlično igro.

  Mariborsko ekipo je po bolezni Sebastijana Škorca, ki v letošnji sezoni ne bo več vodil Nove KBM Branika, prevzel Bruno Najdič.

  Imeli smo informacijo, da se bo to zgodilo, zato nas to ni presenetilo. Ampak seveda, težko trener, ki šele prevzame ekipo, naredi kaj bistvenega, verjamem pa, da bo Najdič do konca sezone naredil vse, da ekipo spravi na višjo raven, kot je trenutno in pričakujem popolnoma drugačen Branik, kot je bil na tem turnirju, je prepričan Ribič.

  V sredo bo vodilna ekipa modre skupine v dvorani Tivoli gostila Koprčanke, ki je v prejšnjem krogu brez Tine Kaker premagal GEN-I Volley, vendar tudi novogoriške odbojkarice niso igrale v polni zasedbi. Toda znano je dejstvo, da so vedno najtežje tekme po velikem slavju.

  Spet bo treba stopiti na realna tla. V ponedeljek so imele dekleta prosto, da se še nekoliko spočijejo, zvečer so normalno trenirale, danes jih čakata dva treninga in v soboto Koper. Takšne tekme, ko se psihično in telesno nekoliko izčrpaš, so vedno najtežje, dejstvo je, da je bilo malce evforije, vendar bo to na to treba čim prej pozabiti in začeti razmišljati o Kopru, nato še proti Braslovčam, da se nam ne bi pripetilo kakšno neljubo presenečenje. Bo pa to tudi priložnost za igralke, ki so bile v Mariboru manj obremenjene, žal pa ima Petra Vrhovnik težave s hrbtom, Mojca Božič tudi še ni popolnoma zdrava, je še povedal Ribič.

  Na drugih dveh tekmah modre skupine bodo ranjene bankirke igrale doma z Braslovčankami, vitalovke, ki so v soboto v gosteh premagale Braslovče pa bodo na Galjevici gostile Novogoričanke.

  Pari 9. kroga 1. DOL za ženske – modra skupina

  Sreda, 16. marec: Calcit Volleyball – Luka Koper (ŠD Tivoli, 17:00), Nova KBM Branik – Braslovče (ŠD Lukna, 17:00), UOK Vital Ljubljana – GEN-I Volley (ŠD Galjevica, 20:00).

  Lestvica:

  1

  Calcit Ljubljana

  30

  8

  0

  24

  6

  2

  Nova KBM Branik

  29

  6

  2

  21

  6

  3

  GEN-I Volley

  18

  4

  4

  14

  15

  4

  Luka Koper

  13

  3

  6

  10

  19

  5

  UOK Vital Ljubljana

  8

  2

  7

  10

  24

  6

  Braslovče

  7

  2

  6

  11

  20

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

  Komentarji