Mevza preteklost, Maribor sedanjost

  Žoga ali dve sta na polfinalni tekmi z Innsbruckom, ki že več kot desetletje z večjim ali manjšim uspehom igra v ligi prvakov in ki ima v svojih vrstah štiri Brazilce, slovenskega reprezentančnega organizatorja igre Gregorja Ropreta, estonskega reprezentanta Reneeja Teppana, slovaškega reprezentanta Štefana Chrtianskega, latvijskega reprezentanta Janisa Pedo in Čeha Mareka Beera, Kamničane ločili na poti do velikega finala. Navkljub nesrečnemu porazu so varovanci Marka Brumna tudi v boju za tretje mesto imeli dovolj moči in motivacije, da so Dobljanom vrnili za poraz v rednem delu tekmovanja.

  Pred turnirjem smo bili prepričani, da lahko s svojo najboljšo igro konkuriramo Innsbrucku in tudi smo. Nekatere zadeve so se nam poklopile, v tie-breaku pa smo naredili nekaj nepotrebnih napak, drugače pa smo lahko zadovoljni s svojo igro. Tako kot tudi na drugi, ki je bila morda nekoliko slabše kakovosti, vendar je v dveh dneh težko ves čas igrati na visoki ravni. Za vse igralce je bil to velik napor, še zlasti za Jana Brulca in Tončka Šterna, ki sta bila ves čas na igrišču. Malo manj smo bili obremenjeni blokerji, ker smo se menjavali. Žal je bil Matic Videčnik poškodovan, tudi sam sem imel prejšnji teden težave z gležnji, tako da sem treniral le dan pred tekmo, tako da tudi nisem veliko igral, je turnirju v dvorani Tivoli dejal 19-letni Sašo Štalekar, ki proti Innsbrucku ni igral veliko, zato pa je svoj talent potrdil dan pozneje, ko je v nizu in pol kar petkrat z blokom zaustavil napade avstrijskega podprvaka.

  Vendar pa za kamniško ekipo napornega ritma tekmovanj še ni konec, že v tem tednu sta pred njimi dve zelo težki tekmi, vrhunec bo seveda sobotna v Tivoliju, ko se bo z ACH Volleyjem najverjetneje odločalo o prvem mestu v modri skupini. Seveda bodo pred tem morali Kamničani premagati zanje neugodni Maribor.

  Če bomo do konca modre skupine dobili vse tri tekme, bomo končnico začeli s prvega mesta, ampak bo to zelo težko. Predvsem to velja za sobotno tekmo z ACH Volleyjem, ki je letos doma izgubil le enkrat, je pa res, da smo jih lani, če se ne motim, enkrat v Tivoliju že premagali, ampak mene takrat še ni bilo v ekipi. Toda pred tem bo treba premagati Maribor, ki nam ne leži in še nismo pozabili na tisti poraz v rednem delu prvenstva, ko so nas visoko premagali v Kamniku. Na zaključni turnir srednjeevropske lige bomo morali pozabiti in zdaj bo treba spet iti od začetka, vsaka tekma je nova priložnost za dokazovanje, pravilno razmišlja 212 cm visoki igralec, ki šele prvo sezono igra v prvoligaški konkurenci. Podobno kot Matic Videčnik je v manj kot letu dni naredil ogromen kakovostni preskok, se pa oba dobro zavedata, da je pred njima še veliko dela.

  V sredo bosta na modri skupini na sporedu še dve tekmi. Vse boljša Panvita Pomgrad bo gostila kranjski Triglav, v Tivoliju pa bodo zmagovalci srednjeevropske lige igrali zaostalo tekmo tretjega kroga s kanalskim Salonitom, Ljubljančani in Kanalci pa bodo tekmo osmega kroga med sabo odigrali prihodnji teden v Kanalu.

  Pari 8. kroga 1. DOL za moške – modra skupina

  Sreda, 16. marec: Maribor – Calcit Volleyball (ŠD Tabor, 20:00), Panvita Pomgrad – Triglav Kranj (dvorana OŠ I, Murska Sobota, 20:00), sreda, 23. marec: Salonit Anhovo – ACH Volley (ŠD Kanal, 19:00).

  Zaostala tekma 3. kroga, 16. marec: ACH Volley – Salonit Anhovo (ŠD Tivoli, 19:30).

  Lestvica:

  1

  Calcit Volleyball

  24

  6

  1

  18

  9

  2

  ACH Volley

  23

  5

  1

  16

  8

  3

  Panvita Pomgrad

  17

  3

  4

  14

  13

  4

  Maribor

  14

  4

  3

  15

  15

  5

  Salonit Anhovo

  8

  2

  4

  11

  14

  6

  Triglav Kranj

  4

  0

  7

  6

  21

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji