Po Turkinjah v Braslovče

  VakifBank Istanbul je bil v sredo premočan za aktualne slovenske državne prvakinje, ki so se borile po svojih najboljših močeh, za vsako žogo, žal pa so naredile kakšno lastno napako preveč, v napadu pa bile morda kdaj premalo odločne, da bi v posameznih nizih osvojile še kakšno točko več. Že ob koncu tretjega niza je priložnost dobila Kaja Turk, ki je pred letošnjo sezono prišla iz Vitala, ki se je hrabro spopadla z bolj izkušenimi nasprotnicami.

  “Morda bi se proti ekipi, ki bo zagotovo prva v naši skupini, je pa tudi resen kandidat za končno zmago v ligi prvakinj, dalo igrati še bolje, vendar mislim, da se nismo osramotile. V ekipi VakifBank so same vrhunske igralke, skušale smo se jim čim bolje upirati, všeč pa mi je bilo, da nismo popuščale, da nismo nikoli, tudi ob visokem zaostanku sklonile glav in se predale,” se je sredine tekme s slovito turško ekipo, ki je do zdaj dvakrat osvojila ligo prvakinj (2011, 2013), enkrat pa tudi svetovni klubski naslov (2013) dotaknila 21-letna odbojkarica.

  Kaja Turk je pred letošnjo sezono v Calcit Ljubljano prišla iz Vitala, kjer je igrala dve leti, pred tem je igrala v tretji ligi z Izolo. V domačem prvenstvu še ni prav veliko igrala, v ligi prvakinj je prvič priložnost za igro dobila proti turškim podprvakinjam. Že čez slabih štirinajst dni je na sporedu povratna tekma v Istanbulu, nato še dve po novem letu. Najprej 19. januarja z italijansko ekipo Igor Gorgonzola Novara doma, nato še v Sopotu osem dni pozneje.

  “Vsaka tekma prinaša nekaj novega. Mislim, da s tekme na tekmo kažemo boljšo igro, vsaka tekma nam prinaša več izkušenj, bolj smo samozavestne. Zavedamo se, da igramo proti samim odličnim ekipam, ampak vsakdo mora nekje začeti, vsaka tekma prinaša nekaj novega,” se trnove poti na poti do uspeha zaveda študentka psihologije.

  Vendar bodo morale Calcitovke za nekaj časa pozabiti na ligo prvakinj in se usmeriti v domače prvenstvo. Po porazu v Novi Gorici jih v soboto čaka tekma v Braslovčah, ki so jih v letošnji sezoni že dvakrat premagale. Prvič v uvodnem krogu državnega prvenstva, drugič na prvi četrtfinalni tekmi pokalnega tekmovanja, z njimi bodo igrale še prihodnjo sredo na povratni pokalni tekmi.

  V Novi Gorici nismo igrale najbolje, ampak, če smo že morale izgubiti, je bolje, da se je to zgodilo zdaj kot potem, ko bodo na sporedu pomembnejše tekme. Verjamem, da smo se iz tega poraza veliko naučile. Včasih je morda celo dobro, če kakšno tekmo izgubiš. Sicer pa so padci med sezono nekaj normalnega, pomembno je, da potem čim prej dvigneš raven svoje igre. Za nas bo prvi vrhunec sezone januarja, ko bo na sporedu zaključni turnir pokala Slovenije in tako tudi načrtujemo formo, se s porazom v Novi Gorici ne želi obremenjevati 186 cm visoka odbojkarica, ki igra na mestu sprejemalke, ki spoštuje sobotne nasprotnice.

  Braslovčanke imajo zdaj novega trenerja, pravzaprav starega, saj se je Zoran Jerončič vrnil na njihovo klop in zagotovo se bodo igralke pred njim želele izkazati. Dodatna težava za varovanke Gašperja Ribiča bi lahko bila, da bodo imele pred sobotno tekmo le dan odmora.

  “Na to, da si tekme sledijo ena za drugo, smo se že navadile in to ne bi smela biti težava. Zavedamo pa se, da se bomo morale v Braslovčah boriti za zmago, saj imajo zelo dobro ekipo, ki zagotovo ne bo popuščala.”

  Na drugih tekmah 10. kroga naj bi na papirju najlaže delo imele vodilne Mariborčanke, ki bodo doma igrale z Zgornjo Gorenjsko. Novogoričanke, ki so v prejšnjem krogu presenetile Calcitovke, bodo tokrat igrale doma s Kemo Puconci, na tri točke na domačem igrišču pa računajo tudi varovanke Gregorja Rozmana, odbojkarice Vitala Ljubljane, ki bodo gostile Formis. Že danes bo na sporedu tekma v Šempetru, kjer bodo gostovale Koprčanke.

  Pari 10. kroga 1. DOL za ženske

  Danes, 27. november: Aliansa-Šempeter – Luka Koper (dvorana OŠ Šempeter, 19.00), sobota, 28. november: Braslovče – Calcit Ljubljana (dvorana OŠ Braslovče, 19.00), GEN-I Volley – Kema Puconci (Mestna dvorana Nova Gorica, 16:00), Nova KBM Branik – Zgornja Gorenjska (ŠD Lukna, 16:00), UOK Vital Ljubljana – Formis (ŠD Galjevica, 19:00).

  Lestvica:

  1

  Nova KBM Branik

  26

  9

  0

  27

  2

  2

  Calcit Ljubljana

  22

  7

  2

  24

  9

  3

  GEN-I Volley

  20

  7

  2

  22

  14

  4

  UOK Vital Ljubljana

  18

  6

  3

  19

  12

  5

  Luka Koper

  17

  6

  3

  19

  12

  6

  Kema Puconci

  9

  3

  6

  15

  20

  7

  Braslovče

  9

  3

  6

  13

  22

  8

  Zgornja Gorenjska

  6

  2

  7

  9

  22

  9

  Formis

  5

  1

  8

  8

  24

  10

  Aliansa-Šempeter

  3

  1

  8

  6

  25

   Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji