Po Splitu še v Italijo

  Odbojkarice Calcit Volleyballa, ki so pred slabimi štirinajstimi dnevi gostovale v Splitu, se jutri odpravljajo na novo gostovanje. Tokrat jih bo pot vodila v Italijo, kjer bodo do nedelje odigrale tri tekme. Jutri se bodo pomerile z A-2 ligašem Risarcimentom iz Vicenze (18:00), v sredo z A-1 ligašem iz Montichiarija (17:00) ter v nedeljo še z Rovigom (17:00), ki je tudi A-2 ligaš. Svojo uradno sezono bodo Kamničanke začele 25. oktobra, ko bodo v prvem krogu srednjeevropske lige v svoji dvorani igrale proti Novi KBM Braniku.

  Že v lanski sezoni si je Gašper Ribič, trener odbojkaric Calcit Volleyballa želel, da bi s svojimi varovankami odšel na krajšo turnejo po Italiji. Žal lani v svoji nameri ni uspel, zato pa se mu je želja uresničila v letošnji sezoni. S svojimi varovankami bo od jutri do nedelje igral proti dvema ekipama iz A-2 lige ter lanskoletnim prvakinjam A-2 lige, ki bodo v novi sezoni igrale proti najboljšim italijanskim ekipam. Tudi na italijansko turnejo bodo Kamničanke odšle z desetimi igralkami, istimi, ki so pred slabimi štirinajstimi dnevi igrale v Splitu. Se pravi tudi z Urško Igličar, ki pa še vedno nima pogodbe s kamniškim klubom.

  „To je tisto, kar smo si želeli. Vemo, kaj italijanska odbojka pomeni, zato se bomo skušali pokazati v čim boljši luči, da bi še kdaj dobili podobno vabilo. Ekipo imamo, kakršno imamo, vendar ne glede na vse verjamem, da bomo konkurenčni ekipam proti katerim bomo igrali in normalno je, da si želimo v prihodnosti hoditi na takšne tekme v Italijo. Že zato, da preizkusimo sami sebe, kot drugo pa, da vidimo, kaj nam še manjka in prav s takšnimi tekmami lahko svojo kakovost le dvigujemo,“ pred jutrišnjim odhodom v Italijo pravi Ribič, ki je imel v letošnji sezoni s svojimi varovankami, ki se bo za Kamničanke začela pozno, do zdaj le eno težnjo preizkušnjo, v Splitu, ko so z Marino Kaštelo na uradni tekmi zmagale, tekmo za zaprtimi vrati pa izgubile.

  „Kot trenerja me na teh prijateljskih tekmah bolj kot sam izid zanima, ali smo uspel na igrišče prenesti tisto, čemur smo na treningih posvečali največ pozornosti. V določenih elementih, poudaril bi servis, smo bili v Splitu zelo uspešni, vendar nas na določenih drugih področjih čaka še veliko dela in potrpežljivosti. Časa imamo dovolj, v igri se vidi napredek, igrali pa smo tudi proti bolj kakovostni ekipi kot na našem turnirju. Moram reči, da na tistih elementih, ki jim dajemo največ pozornosti, to je servis in sprejem ter sama organizacija napada, gremo v želeno smer. Ker smo letos še najmanj delali na bloku in obrambi, smo bili tu najbolj ranljivi. Do začetka sezone bomo tema dvema elementoma posvetili več časa.“

  Na jutrišnji tekmi bodo slovenske pokalne zmagovalke igrale proti ekipi Risarcimento iz Vicenze, ki je lansko sezono končala na devetem mestu A-2 lige. A-2 ligaš so tudi nedeljske nasprotnice iz Roviga, ki so bile lani sedme, medtem ko naj bi bile na papirju najmočnejše odbojkarice iz Montichiarija, ki bodo letos prvič v zgodovini kluba igrale v A-1 ligi.

  „Težko je kaj več reči o ekipah, ki jih ne poznamo. Pogledal sem si njihove spletne strani, tako da približno vemo, s kakšnim igralskim kadrom razpolagajo. Na teh tekmah se bomo predvsem osredotočili na svojo igro. Skušali bomo tiste stvari, o katerih se pogovarjamo in ki jih želimo izboljšati, prenesti na tekme. Naš namen bo tudi, da se med tekmo prilagodimo položaju na igrišču in da med njo spoznamo, katere so dobre in slabe strani naših nasprotnic. Upam, da nam bo to čim bolje uspelo.“

  Za Kamničanke se bo letošnja sezona začela 22. oktobra, ko jih čaka prva tekma osmine finala slovenskega pokala. Že tri dni pozneje pa se bodo, če ne bo prišlo do česa nepredvidenega, v prvem krogu srednjeevropske lige pomerile z Novo KBM Branikom.

  „Uradni začetek srednjeevropske lige je sicer 1. novembra, vendar smo se z Mariborčankami dogovorili, da bi igrali teden dni prej. Potrjeno je, da bodo letos v srednjeevropski ligi le štiri ekipe, ob Braniku in nami še SVS Post in Celovec. V prvem delu tekmovanja bo vsaka ekipa igrala z vsako, polfinalne tekme in tekme za mesta pa naj bi se predstavile na konec januarja in začetek februarja. Glede tega še čakamo na potrditev vodstva srednjeevropske lige, vendar mislim, da to ne bi smela biti težava,“ meni trener odbojkaric Calcit Volleyballa, ki že nestrpno čakajo na turnejo po Italiji.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Primož Mahkovec

  Komentarji