Obe drugi kamniški ekipi v tretji krog pokala Slovenije

  V sredo in včeraj so bile na sporedu tekme drugega kroga slovenskega pokalnega tekmovanja. Nastopili sta tudi obe kamniški drugi članski ekipi in obe sta se tudi uvrstili v tretji krog. Več težav so imeli Kamničani, ki so po hudem boju premagali ekipo Adergasa s 3:1 (-23, 23, 24, 28), medtem ko so varovanke Tanje Božinović v gosteh s 3:0 (19, 20, 14) premagale Šentvid.

  Mladi kamniški odbojkarji so na svoji prvi uradni tekmi v novi sezoni v članski konkurenci gostovali pri ekipi Adergasa in se šele po pravi drami v praktično vseh štirih nizih uvrstili v nadaljnje tekmovanje slovenskega pokala. Trener Gregor Hribar je tekmo začel v postavi Nejc Smrekar na podaji, Jaka Klemenčič na korektorju, Nejc Močnik in Žan Bezjak na sprejemu, Metod Golob na liberu ter na bloku Jan Pibernik in Luka Lazar, ki je igrala solidno, imela na začetku tekme nekaj težav s sprejemom in obrambo, nato pa igrala vse bolje in zasluženo zmagala. „Že sam izid pove, da je šlo zelo na tesno. Veseli me, da smo končnice nizov, z izjemo prvega, odigrali zbrano,“ je po zmagi povedal Hribar, ki je namesto Jake Klemenčiča v igro na mrežo občasno pošiljal Gašperja Hribarja in na bloku namesto Pibernika Anžeta Muršaka, druge menjave pa niso bile potrebne. V tretjem krogu bo druga ekipa Calcit Volleyballa prihodnjo sredo, 8. oktobra, igrala z drugo ekipo Astec Triglava.

  Manj težav je z uvrstitvijo v tretji krog imela druga ženska ekipa Calcit Volleyballa, ki je gostovala v Šentvidu. V prvih dveh nizih so se domače odbojkarice še dostojno upirale Kamničankam, ki so v tretjem popolnoma prevzele pobudo v svoje roke ter prišle do visoke zmage. V prihodnjem krogu jih čaka precej težja preizkušnja, saj bodo igrale v gosteh proti ekipi Ankaran Hrvatini. Za Kamničanke so igrale: Tina Novak, Neža Repnik, Tjaša Gadža, Tjaša Gregorinčič, Špela Lazar, Ana Špoljarič, Neli Šubelj, Ana Pibernik, Patricija Porovne Černe, Eva Pogačar, Sara Sitar, Veronika Beznik, Lana Mujanovič, Lara Koritnik, Eva Skvarč, Neža Ladinik

  Izidi drugih tekem drugega kroga pokala Slovenije

  Moški: http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_pokal/2014_Pokal_M

  Ženske: http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_pokal/2014_pokal_Z

  Komentarji