Po Šempetru že ACH Volley

  Kamničani v novo sezono vstopajo z nekoliko spremenjeno zasedbo. Po nekaj letih brez obeh dozdajšnjih prvih blokerjev Borisa Brusa in Jerneja Stavbarja, ki sta prenehala z igranjem, prav tako v ekipi ni več Tineta Kvasa ne Sergeja Drobniča, prišli pa so sami mladi, še neuveljavljeni igralci. Ob Janu Brulcu bo za organizacijo igre skrbel Jani Konjedic (GO Volley), na sprejemu sta novinca David Renko (SEP Mokronog) in Marko Merkun (Logatec), v bloku pa Matic Videčnik in mladinski reprezentant Sašo Štalekar, vendar njegov prestop iz Mislinje še ni dokončen. Po enoletnem igranju v Astec Triglavu se je vrnil Jure Lakner, zato pa bo še tretjo sezono kamniški dres nosil Andrej Štembergar Zupan.

  Že nekaj časa smo v dvorani in zadnji čas je, da se prvenstvo začne. Cilji bodo tudi letos visoki, čeprav bo ekipa kar precej spremenjena v primerjavi z lansko sezono. Lani smo bili prepričljivo drugi, imeli smo veliko zmag in videli bomo, ali nam bo to v tej sezoni uspelo ponoviti. Upam, da se nam med sezono ne bo kolcalo za Brusom in Stavbarjem, ki sta bila do zdaj nepogrešljiva člana ekipe. Zame sta bila najboljši blokerski par v Sloveniji, resnično sta se dopolnjevala, tako da ju bo težko nadomestiti. Toda po drugi strani je Novljan že v prejšnjih sezonah nekajkrat potrdil, da je sposoben igrati zelo dobro, pridno pa trenirajo tudi vsi drugi trije novinci na tem igralnem mestu, zato verjamem, da na tem igralnem mestu ne bi smeli imeti večjih težav, pravi Štembergar Zupan, ki bo s 26-timi leti najstarejši igralec Calcit Volleyballa, kar dovolj zgovorno govori o mladosti kamniške ekipe.

  Za uvod v novo sezono se bodo varovanci Marka Brumna pomerili s SIP Šempetrom, ki so se po treh letih igranja v 2. DOL vrnili v prvoligaško druščino.

  V letošnji sezoni bo nesmiselno govoriti o lahkih in težkih nasprotnikih. O tem smo se lahko prepričali na turnirju v Žirovnici, ko smo proti domačinom izgubili. Upam, da nas je ta poraz postavil na realna tla, da bomo morali res na vsaki tekmi dali vse od sebe. Tako tudi v soboto. Vsekakor v tekmo ne bomo smeli iti lahkotno. Čeprav smo na papirju morda favoriti, ima Šempeter letos kakovostno ekipo, z Žigo Zupancem in Danijelom Pokeršnikom, s katerima so veliko pridobili in bosta po mojem mnenju nosilca njihove igre. Težko rečem, kako se bo tekma razpletla, saj z njimi v pripravljalnem delu nismo igrali. Vsekakor se bomo morali bolj ukvarjati sami s sabo in svojo igro, pokazati bomo morali, kaj znamo, če bomo želeli priti do zmage, sobotnega nasprotnika ceni kapetan Kamničanov, ki se veseli tudi že ponedeljkovega obračuna z ACH Volleyjem.

  V tej sezoni nas čaka bolj na štirih frontah, zato bo veliko tekem. Urnik bo resda natrpan, vendar zato treniramo in načeloma me to, čeprav časa za počitek ne bo veliko, ne moti. Tudi ACH Volley bo v podobnem položaju kot mi. Zagotovo bo pestro, a kot rečeno, se tega veselim, pravi igralec, ki bo v letošnji sezoni igral ali na mestu korektorja ali kot sprejemalec.

  Na mestu korektorja sem igral že v Kranju, ko sem začenjal s člansko kariero. Kje in koliko bom igral, bo odločil trener Brumen. Na žalost ima zdaj težave z ramo Žiga Štern, ki je bil v pripravljalnem obdobju v odlični formi. Kot kaže, smo za nekaj časa, izgubili enega konja za dirko, upam, da se kmalu vrne in da bomo v nadaljevanju sezone igrali v polni zasedbi, je ob koncu pogovora še dejal Štembergar Zupan.

  Šempetrani, ki se kot rečeno po treh letih igranja v drugi ligi vračajo na prvoligaško sceno, so zadnji del priprav na novo sezono opravili v Srbiji. V svoje vrste so vrnili Jerneja Vrhunca, mladinskega reprezentančnega podajalca, ki je lani igral za Šoštanj Topolšico in izkušenega sprejemalca Žigo Zupanca, ki je, tako kot Danijel Pokeršnik, tudi njihova nova pridobitev, v preteklosti igral za Calcit Volleyball. Sredi septembra se je ekipi pridružil še bloker Domen Kos, ki lani ni igral, pred tem pa je bil član Krke. Novinec je tudi nadarjeni Bine Oder.

  Ker ima Rudi Zupanc službene obveznosti in v soboto ne bo igral, smo toliko bolj zadovoljni, ker smo uspeli vrniti Domna Kosa, ki ga sicer z nami v Srbiji ni bilo. V pripravljalnem obdobju smo imeli nekaj težav z uigravanjem ekipe, kajti Vrhunc je bil z mladinsko reprezentanco in je z nami šele nekaj dni. Pravzaprav smo z žrebom zadovoljni, kajti v prvih krogih, ko ekipa še ni popolnoma uigrana, igramo proti ekipam, ki sodijo v sam vrh slovenske odbojke in šele nato pridejo na vrsto tekme proti našim neposrednim konkurentom. Seveda to ne pomeni, da se v Kamniku ne bomo borili. Vsekakor se želimo kamniškemu občinstvu predstaviti v čim boljši luči in čim dražje prodati svojo kožo. Kamničani so seveda favoriti, je pred jutrišnjim gostovanjem dejal Sebastjan Cilenšek, trener in predsednik SIP Šempetra.

  V soboto bodo na sporedu še preostale štiri tekme prvega kroga. Branilec naslova, ACH Volley, bo v Tivoliju gostil ravenski Fužinar Metal, Kanalci se bodo pomerili s Krko, novinec na prvoligaški sceni National Žirovnica bo igral z Mariborom, v Kranju pa bo gostovala Panvita Pomgrad.

   Calcit Volleyball v sezoni 2015/16

  Organizatorja igre: Jan Brulec, Jani Konjedic.

  Sprejemalci: Žiga Štern, Domen Kotnik, Primož Vidmar, David Renko, Marko Merkun.

  Blokerji: Žan Novljan, Jure Lakner, Sašo Štalekar, Matic Videčnik.

  Korektorja: Tonček Štern, Andrej Štembergar Zupan.

  Prosti igralec: Klemen Hribar.

  Trener: Marko Brumen, pomočnik trenerja: Aleš Hribar, kondicijski trener: Dalibor Todorovič.

   SIP Šempeter v sezoni 2015/16

  Organizatorja igre: Jernej Vrhunc,  Nejc Marovt.

  Sprejemalci: Niko Majer, Žiga Zupanc, Bine Oder, Denis Robida.

  Blokerji: Gregor Javornik, Simon Javornik, Domen Kos, Rudi Zupanc.

  Korektorja: Danijel Pokeršnik, Borut Markovič.

  Prosti igralec: Klemen Hrastovec.

  Trener: Sebastjan Cilenšek.

   Pari prvega kroga 1. DOL moški

  Sobota, 3. oktober: Calcit Volleyball – SIP Šempeter (ŠD Kamnik, 19.00), ACH Volley – Fužinar Metal Ravne (ŠD Tivoli, 18.00), Salonit Anhovo – Krka (ŠD Kanal, 19.00), National Žirovnica – Maribor (ŠD pod Stolom, 19.00), Astec Triglav – Panvita Pomgrad (ŠD Planina, 19.30).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

          

   

  Komentarji