Državne prvakinje v Conegliano

  Edina reprezentantka Calcit Volleyballa na evropskem prvenstvu v Belgiji in na Nizozemske, Mojca Božič, se je že pridružila soigralkam in bo jutri igrala v Italiji. V lanski sezoni je bila ekipa iz Conegliana, ki bo danes igrala tudi z Novo KBM Branikom, šesta v italijanskem državnem prvenstvu.

  Prvič letos bomo v polni zasedbi oziroma z ekipo, ki jo imamo trenutno na voljo. Težko rečem, v kakšni zasedbi bodo igrale Italijanke, ker je v ekipi kar nekaj Američank, njihova reprezentanca pa trenutno igra na turnirju Norceca in ne vem, če je med njimi tudi kakšna igralca Conegliana. Ampak ne glede na to v kakšni postavi bodo domačinke igrale, bo šlo za zelo dobro ekipo. Moja pričakovanja so usmerjena predvsem na nas. Prvo, kako bomo delovali na igrišču kot ekipa, ki igra proti dobremu nasprotniku. Drugo pa: ta teden smo se posvečali določenim elementom na treningu in zanima me, kako bomo to prenesli na tekmo, je pred odhodom v Italijo dejal trener Gašper Ribič.

  Državne prvakinje se bodo domačemu občinstvu prvič predstavile v sredo, ko bodo v dvorani Tivoli igrale tekmo prvega kroga 1. DOL ženske z Braslovčami. Konec prihodnjega tedna jih nato čaka še turnir v Stuttgartu. 

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji