Po pokalu tudi v prvenstvu

  Calcit Volleyball – Salonit Anhovo  3:0 (21, 17, 23)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, 250 gledalcev. Sodnika: Atanastov (Kranj) in Novak (Dvor).

  Calcit Volleyball: Hribar – libero, Novljan 5, T. Štern 8, Štalekar 2, Vidmar 8, Štembergar Zupan 12, Brulec 1, Lakner, Kotnik 9, Ž. Štern 3, Videčnik 1, Konjedic 1. Trener: Marko Brumen.

  Salonit Anhovo: Česnik 5, Šarić – libero, Karnel, Dos Santos 4, Jerončič, An. Kovačič – libero, Al. Kovačič, Čabarkapa 10, Okroglič 16, Krivec 2, Tomić 2, Savičić 3. Trener: Leon Schilling.

  Med tednom so Kamničani prišli do pomembne zmage v Kanalu, ko so na povratni četrtfinalni tekmi pokala Slovenije s 3:1 premagali Salonit in se, potem ko so prvo tekmo v Kamniku izgubili z 2:3, uvrstili na zaključni turnir pokala Slovenije. S tem so prvega od ciljev letošnje sezone izpolnili, drugega bodo skušali z uvrstitvijo v finale pokalnega tekmovanja, zadnji, tretji bo na vrsti v končnici državnega prvenstva, v katerem so za zdaj z minimalnim zaostankom le za ACH Volleyjem

  Domači odbojkarji so četrti letošnji obračun s Kanalci začeli brez bratov Štern, trener Marko Brumen pa je tekmo začel z Janom Brulcem, Primožem Vidmarjem, Domnom Kotnikom, Žanom Novljanom, Juretom Laknerjem, Andrejem Štembergar Zupanom in prostim igralcem Klemnom Hribarjem. Z blokom Jureta Okrogliča so Kanalci na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk, toda na servis Primoža Vidmarja so Kamničani povedli z 12:11, v bloku je bil uspešen Domen Kotnik. Do drugega tehničnega odmora so Kamničani prišli do dveh točk prednosti, v končnici niza se je razigral kapetan Andrej Štembergar Zupan, gostje so v tem obdobju naredili tudi preveč lastnih napak, s katero so tudi končali uvodni niz.

  Tudi v drugem nizu so gostje naredili veliko število lastnih napak, do prvega tehničnega odmora kar pet, kar je domači ekipi prineslo štiri točke prednosti. Na servis Luke Krivca so se Kanalci Kamničanom približali na točko zaostanka (8:9), toda z delnim izidom 9:2 so domači odbojkarji prišli do neulovljive prednosti (18:11). Kanalci so nadaljevali z lastnimi napakami, v drugem nizu so jih naredili kar enajst, težave so imeli tudi v napadu, Kamničani, pri katerih sta v igro vstopila Matic Videčnik in Jani Konjedic, pa so svojo prednost vztrajno višali. Z blokom Konjedica so povedli celo s 24:14, Žan Novljan je nato izkoristil četrto zaključno žogo.

  Po visoki zmagi v drugem nizu so bili v tretjem kamniški odbojkarji tisti, ki so v seriji delali lastne napake, do konca niza so jih naredili devet, do prvega tehničnega odmora pet. Kanalci so po novi lastni napaki domače ekipe povedli s 15:10, vodili so tudi še z 20:16, vendar jim to ni zadostovalo za vsaj častni niz. V domači ekipi sta se razigrala brata Štern, Tonček je v igro vstopil že na začetku tretjega niza, Žiga tik pred drugim tehničnim odmorom, ki sta bila nerešljivi uganki za kanalski blok. Žiga Štern je poskrbel za izenačenje na 20. točki, Kotnik za prvo kamniško vodstvo v tretjem nizu (21:20), Tonček Štern pa je izkoristil drugo zaključno žogo za nove tri točke Calcit Volleyballa.

  Izjava po tekmi

  Marko Brumen, trener Calcit Volleyballa: Kanalci so tokrat igrali slabše kot v sredo, pozna se jim, da imajo na voljo manjše število igralcev od nas. V tretjem nizu smo naredili preveč lastnih napak in od tu tudi njihovo vodstvo, toda v končnici so bili igralci spet pravi, pohvale si zasluži Žiga Štern, kar je bilo ključnega pomena. Sicer pa smo svoj cilj dosegli, osvojili smo vse tri točke, hkrati pa so priložnost za igro dobili vsi igralci, tako da se nihče od njih ni preveč utrudil pred sredino povratno tekmo šestnajstine finala pokala challenge, ko gostujemo v Apeldoornu. 

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumen

  Komentarji